Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Apžvalga: paprastesnis – nebūtinai prastesnis

Telefonų gamintojai nuolat pjaunasi, kas pagamins geresnį produktą, tačiau didelei daliai vartotojų visų tų naujovių nė nereikia. Paieškojus senesnių modelių galima išsirinkti visai gerų variantų.
„HTC Legend“ (kairėje) ir LG-T300.
„HTC Legend“ (kairėje) ir LG-T300. / Gamintojo nuotr.

Pastarąjį mėnesį nešiojausi prieš gerą pusmetį pristatytą „HTC Legend“ ir itin paprastą bei kompaktišką LG-T300. Tad – įspūdžiai trumpai.

„HTC Legend“

Telefone man svarbiausia didelis ir ryškus ekranas. „HTC Legend“ 3,2 colio AMOLED ekranas šį reikalavimą puikiai atitinka.

Rimtai atrodantis telefonas gali tikrai daug: jame įdiegta „Android 2.1“ operacinė sistema, taigi, be visokių el.paštų ir internetų, prieinama daugybė programų iš „Android Market“. Iš esmės viskas, ko gali prireikti naudojant telefoną. Šios operacinės sistemos problema – nėra lietuvybės, tad taisyklingų laiškų su visomis nosinėmis ir varnelėmis neparašysite.

Telefone įdiegtas 600 MHz procesorius, maniau, sukels daugiau problemų, bet jis sukosi išties smagiai – didesnių strigimų nepastebėjau. Taip pat yra 5 mln. taškų fotoaparatas su LED blykste (stebuklų nesitikėkite, nors paprastiems vaizdeliams užteks), dedamos microSD atminties kortelės, veikia belaidis WiFi ryšys... Apskritai vienintelis dalykas, kurio pasigedau naudodamas telefoną, –  žibintuvėlis. Bet tai juk telefonas, o ne šveicariškas peiliukas „viskas viename“...

Trumpai sakant, gražus, solidus ir pakankamai galingas. Ir nors perfekcionistai pasiges „Android 2.2“ operacinės sistemos, kam nors galbūt trūks galingumo ar kokios „TV-out“ jungties, visus esminius darbus telefonas tikrai gali atlikti.

Kaina – apie 1,4 tūkst. Lt.

LG-T300

Vis sulaukiu prašymų aprašyti paprastą ir pigų telefoną. Štai jums ir prašom – tik rugpjūtį pristatytas LG-T300. Iš tiesų paprastumo įsikūnijimas: lengvas, funkcijomis neapkrautas, bet pagrindines telefono funkcijas turintis aparatėlis su lietimui jautriu ekranu.

Beje, juo galima ne tik įsijungti internetą, bet ir užsukti į socialinius tinklus „Facebook“, „MySpace“ bei „Twitter“ – tam skirta speciali JAVA programėlė „Social Networking“. Be to, galima naudotis programa „Windows Live Messenger“.

Gaila, jos veikia lėtokai, mat naršyti galima tik GPRS arba EDGE internetu – jokio 3G ir tikrai jokio WiFi.

Taip pat teks pratintis skaityti smulkų šriftą – telefono ekranas yra tik 2,4 colio įstrižainės.

LG-T300 galima klausytis ir muzikos (MP3 ar FM radijo). Deja, vietos mažokai – visus failus teks sukišti į 4 gigabaitų microSD kortelę.

Vis dėlto visus minusus atperka...

Kaina – apie 300 Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius