-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėja „Facebook“ nedraugų atsikratymo diena (apklausa, video)

Ar tikrai visi jūsų „Facebook“ draugų sąraše esantys asmenys yra draugai? Jei ne, artėja ta diena, kai galėsite be sąžinės graužaties pašalinti visus nedraugus.
Nacionalinės nedraugų atsikratymo dienos logotipas.
Nacionalinės nedraugų atsikratymo dienos logotipas. / Kadras iš „Youtube“
Temos: 2 Draugystė Facebook

Kitą savaitę, lapkričio 17 dieną, skelbiama Nacionalinė nedraugų atsikratymo diena (angl. National unfriend day, NUD), kurią visi „Facebook“ vartotojai raginami „apsivalyti“ savo draugų sąrašus, pašalinant iš jų asmenis, kurie iš tiesų nėra jų draugai.

Šią dieną sugalvojęs ir garsinantis JAV laidų vedėjas, komikas Jimmy Kimmelis ragina žmones lapkričio 17 dieną užeiti į savo „Facebook“ profilius ir pašalinti visus „netikrus draugus“.

Jis taip pat pateikia kelis receptus, kaip atpažinti, kas yra draugai, o kas – tik „eterį“ teršiančios prielipos. „Ar tam žmogui paskolintumėte 50 dolerių? Ar pakviesite jį į gimtadienį? Ar verksite, jei jį partrenks autobusas? Ar jis padėtų jums persikelti į kitą butą?“, – tokius klausimus pusiau ironiškai, pusiau rimtai, užduoda J.Kimmelis.

„Tai neturi būti vertinama priešiškai. Jūs jiems, greičiausiai, taip pat nelabai patinkate“, – teigia J.Kimmelis.

Tiesa, laidos, kuriose J.Kimmelis ragino žmones prisijungti prie NUD, sulaukė priešingo efekto. Pirmojoje laidoje kaip galimą nedraugo pavyzdį J.Kimmelis pristatė vieną paauglę, kuri tuo metu turėjo apie 500 draugų. Ji kas kelias minutes atnaujindavo savo „būseną“, pranešdama, ką valgo, geria, veikia, ko nori ar ką galvoja. Tačiau jau kitą dieną po šios laidos mergina „susirado“ per 200 naujų draugų. Dar kitoje laidoje J.Kimmelis pranešė, jog ji jau turi per 1,4 tūkst. draugų.

„Pabandykime taip: visi draugaukite su Gina. Ji puiki. Negaliu gyventi nežinodamas, kokią kavą ji mėgsta ir į kokią pamoką šiandien ji nenori eiti...“, – šmaikštauja jis.

Kasdienius „Facebook“ draugų būsenos atnaujinimus J.Kimmelis lygina su kalėdiniais atvirukais, kuriuose artimieji praneša, kaip jiems sekasi. „Tai tas pat, kaip gauti tokius atvirukus kas dvi valandas. Pagalvokite, jei turite 300 „Facebook“ draugų ir kiekvienam jų per savaitę skiriate 3 minutes, tai jau 15 valandų per savaitę. Tai lyg darbas nepilnu etatu. Tik vietoje atlyginimo pinigais jūs gaunate vaizdo įrašų su kačiukais“, – kalba J.Kimmelis, ragindamas „Facebook“ vartotojus išmesti iš draugų sąrašo tuos, kurie iš tiesų nėra jų draugai.

Pirmųjų trijų laidų įrašus (anglų k.) rasite straipsnio pabaigoje.

„Facebook“ kol kas oficialiai nekomentuoja J.Kimmelio iniciatyvos.

Beje, jis nėra pirmasis, kuris ragina „pravalyti“ socialinio tinklalapio „Facebook“ draugų sąrašą. JAV greito maisto restoranų tinklas „Burger King“ 2009 metais siūlė po nemokamą mėsainį kiekvienam, kuris iš draugų sąrašo pašalino daugiau nei 10 asmenų.

O šių metų gegužės 31 dieną buvo skelbiama Išėjimo iš „Facebook“ diena (angl. Quit Facebook day), kuomet visi buvo raginami ištrinti savo „Facebook“ anketas. Tiesa, didelio susidomėjimo ji nesulaukė.

 

VIDEO: National UnFriend Day Announcement Featuring William Shatner

 

VIDEO: National UnFriend Day Featuring Dr. Oz

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius