Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Asmeninių kompiuterių fronte – liūdesys jau penkerius metus iš eilės

2012 metais prasidėjęs stalinių ir nešiojamųjų kompiuterių pardavimų smukimas tęsėsi ir 2016 metais, parodė dviejų rinkos tyrimų įmonių paskelbti duomenys.
Didelis ir stovintis tik ant stalo kompiuteris pirkėjų nebežavi
Didelis ir stovintis tik ant stalo kompiuteris pirkėjų nebežavi / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išankstiniais „Gartner“ skaičiavimais, asmeninių kompiuterių pardavimai pernai, palyginti su metais anksčiau, sumažėjo 6,2 proc. iki 269,7 mln. vienetų.

O „Internation Data Corporation“ (IDC) skelbia, kad pardavimai, palyginti su 2015 metais, smuko 5,7 proc. iki 260 mln. vienetų.

„Sąstingis (asmeninių kompiuterių) rinkoje tęsėsi ir 2016 metų ketvirtąjį ketvirtį. Dėl esminių asmeninių kompiuterių pirkimo elgesio pokyčių pardavimai švenčių laikotarpiu apskritai buvo silpni“, – pareiškė „Gartner“ analitikė Mikako Kitagawa.

„Apskritai asmeninių kompiuterių rinka buvo statiška, nes technologijų patobulinimų nepakako tikram augimui rinkoje paskatinti“, – pridūrė ji.

Tuo tarpu IDC analitikai teigia, kad pernykščiai rezultatai rodo, jog asmeninių kompiuterių rinka pradeda stabilizuotis ir „galbūt net kažkiek atsigauti“.

2016 metais pasaulio asmeninių kompiuterių rinkoje tebepirmavo Kinijos „Lenovo“. Į didžiausiųjų trejetą taip pat pateko JAV įmonės HP ir „Dell“. Ir „Gartner“, ir IDC duomenimis, visos šios trys įmonės paskutinį 2016 metų ketvirtį padidino valdomas rinkos dalis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius