Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ASUS pristatė patobulintą planšetinį kompiuterį „Eee Pad Transformer Prime“

Kompanija ASUS oficialiai pristatė ilgai lauktą planšetinį kompiuterį „Eee Pad Transformer Prime“. Teigiama, kad tai yra pirmasis pasaulyje toks įrenginys su keturių branduolių procesoriumi „nVidia Tegra 3“. Šis procesorius anonsuotas kartu su planšetiniu kompiuteriu.
„Eee Pad Transformer Prime“
„Eee Pad Transformer Prime“ / ASUS nuotr.
Temos: 1 „ASUS“

Tai bus naujos kartos įrenginys, sėkmingai estafetę perėmęs iš kiek anksčiau šiais metais pristatyto „Eee Pad Transformer“. Abiejų įrenginių išskirtine ypatybe tapo speciali „docking“ stotelė su QWERTY klaviatūra, kuri planšetinį kompiuterį paverčia pilnaverčiu nešiojamuoju kompiuteriu.

„ASUS Eee Pad Transformer Prime“, kaip ir pridera, pasižymi puikiomis charakteristikomis: 10.1 colių įstrižainės 1280 x 800 tšk. raiškos ekranas su „Super IPS+“ matrica, kurios apžvalgos kampas siekia 178 laipsnių, palaikoma daugiataškio lietimo technologija, pats ekranas apsaugotas itin atspariu aplinkos poveikiui stiklu „Corning Gorilla Glass“.

Įrenginyje yra integruotas 64 GB talpos atminties kaupiklis, 1 GB operatyvios atminties, 1,2 mln. tšk. kamera priekyje ir 8 mln. tšk. kamera gale, kuri turi LED blykstę, automatinio fokusavimo galimybę bei HD 1080p vaizdo įrašymo funkciją. Integruota baterija leidžia dirbti iki 12 val. (su „docking“ stotele – iki 18 val.) autonominiu režimu, pats įrenginys yra vos 8,3 mm storio, o svoris – 586 gramai.

„ASUS Eee Pad Transformer Prime“ šiuo metu dirba su operacine sistema „Android 3.2 Honeycomb“, tačiau „Android 4.0 Ice Cream Sandwich“ atnaujinimą turėtų gauti jau iki šių metų pabaigos, greičiausiai pačioje gruodžio mėnesio pabaigoje.

Įrenginys palaiko „Wi-Fi“ ir „Bluetooth“ ryšį, turi akselerotmetrą, giroskopą, apšvietimo sensorių, elektroninį kompasą, GPS imtuvą, 3,5 mm garso išvestį, „micro HDMI“ jungtį, jame galima naudoti „microSD“ atminties korteles. Taip pat jame yra mikrofonas ir stereo garsiakalbiai, „docking“ stotelėje bus galima rasti SD atminties kortelių skaitytuvą ir USB 2.0 lizdą.

„ASUS Eee Pad Transformer Prime“ viso pasaulio rinkose debiutuos gruodžio mėnesį, JAV rinkoje įrenginys kainuos 499 dolerius (apie 1250 Lt) už 32 GB versiją ir 599 dolerius (apie 1500 Lt) už 64 GB versiją.

Planšetinis kompiuteris turės metalinį korpusą su ametisto arba aukso atspalviu. Reikia paminėti, kad „docking“ stotelę teks pirkti atskirai kaip priedą už 149 dolerius (apie 375 Lt).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius