Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ateities programuotojus suburs „Klaipėdos kodas“

Galimybė pagilinti programavimo žinias, patirti kūrybinį azartą, impulsas savo ateitį susieti su perspektyvia IT sritimi – visa tai žada jaunajai uostamiesčio kartai skirta ir specialią mokymo programą pasiūlysianti iniciatyva „Klaipėdos kodas“ Klaipėdos mokslo ir technologijų parke (KMTP).
Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas
Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas / KU nuotr.

„Klaipėdos kodas“ KMTP įsikūrusiame moderniame „Telia HUB‘e“ startuos kovo 9 d. ir reziduos tris mėnesius. Kiekvieną savaitę čia kelioms valandoms bursis gabūs vyresniųjų klasių gimnazistai, kuriems specialias pamokas ves ir įkvėpimu dalinsis Klaipėdos universiteto (KU) dėstytojai, parko IT įmonių „Omega Technology“, „BSS IT“ bei „Koris“ programavimo specialistai. Norintieji prisijungti prie „Klaipėdos kodo“ turėtų suskubti registruotis, nes vietų skaičiuos ribotas – galimybė dalyvauti bus suteikta apie 20 moksleivių.

Jaunuoliai iki pat vasaros mokysis įvaldyti įvairias programas, kurti interneto svetaines, žaidimus, sužinos, kaip konkrečius įrenginius susieti su tam tikromis programomis ir įgalinti juos atlikti numatytas funkcijas.

„Tai, kad iniciatyvą palaiko ir įsitraukė didelę patirtį sukaupę verslo atstovai, – išties reikšminga. Mokykloje neretai susikoncentruojama į kuo geresnį pasiruošimą egzaminams, tačiau netgi labai aukštais balais juos išlaikiusių ir programavimo specialybę pasirinkusių jaunuolių ateityje laukia visai kitokie iššūkiai, diktuojami realaus gyvenimo ir rinkos situacijos. Tad išties svarbu kuo anksčiau suvokti būsimųjų darbdavių ir galimų užsakovų poreikius, gebėti įvertinti šiuolaikinių technologijų vystymosi tendencijas”, – kalbėjo KMTP direktorė Roma Stubrienė.

Viliamasi, kad susitikimai su vyresniųjų klasių gimnazistais duos naudos ir patiems įmonių atstovams – „Klaipėdos kodas“ verslui suteiks galimybę geriau suvokti edukacinės sistemos ypatumus, paanalizuoti, ko reikėtų, norint nukreipti jaunus žmones į programavimo sritį, kaip pasiekti, kad požiūris į mokymo procesą būtų kompleksinis, atitinkantis šiandienos diktuojamas aktualijas.

„Klaipėdos kodas“ moksleivius turėtų padrąsinti pamatus programavimo karjerai pradėti kloti savo gimtajame mieste, Klaipėdos universitete. „Labai aukštą mūsų siūlomų informatikos ir informatikos inžinerijos programų lygį išskiria užsienio ekspertai, reguliariai atliekantys objektyvius studijų kokybės vertinimus šalies universitetuose. Džiugu, kad absolventai ne tik sėkmingai įsidarbina didelėse tarptautinėse IT kompanijose, bet ir kuria savo verslus“, – kalbėjo prof. dr. Vitalijus Denisovas, vadovaujantis studijų programoms KU Jūros technologijų ir gamtos mokslų fakulteto Informatikos ir statistikos katedroje.

Profesorius pažymėjo, kad besidomintieji programavimu moksleiviai kviečiami prisijungti prie KU organizuojamos Jaunųjų mokslininkų mokyklos, kurioje net trys sekcijos dedikuotos informatikai. „Galimybių talentams augti uostamiestyje yra. Puiku, kad jas dar labiau praturtins „Klaipėdos kodas“, – sakė prof. dr. V.Denisovas.

Dėmesys informatikos entuziastams Klaipėdos mokslo ir technologijų parke neapsiribos vien „Klaipėdos kodo“ iniciatyva – čia skelbiamas „Programavimo pavasaris“, kurio rėmuose numatyta ir daugiau renginių. Vienas jų – kovo 15 d. įvyksiantis IT projektų konkursas, skirtas moksleiviams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius