-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Balandis – išmaniųjų flagmanų mėnuo

Atrodo, kad šiemet balandį galima drąsiai vadinti išmaniųjų telefonų-flagmanų mėnesiu. Daugelis didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų savo naujausių telefonų modeliais pradės prekiauti būtent balandį. Ir pasaulyje daug kas šios prekybos pradžios labai laukia. Mobilieji telefonai – viena laukiamiausių prekių net ir ne Kalėdų metu, tad gamintojai labai nekantrauja juos pristatyti visuomenei ir į parduotuves.
„Huawei P10“ pristatymo akimirka
„Huawei P10“ pristatymo akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Balandžio žvaigždė – Samsung Galaxy 8

Keista situacija rinkoje. Gamintojai paprastai savo produkciją mėgsta pristatyti didžiulėse parodose, tokiose kaip CeBit (Vokietija), Mobile World Congress – MWC (Ispanija), Consumer Electronics Show – CES (JAV) ir kt.. Bet ne Samsung. Korėjos gamintojai pasirinko savo flagmaną pristatyti kovo 29, o prekyboje jis turėtų pasirodyti balandžio 21 dieną. Bent jau taip teigia gandai, nes oficialaus patvirtinimo iš Samsung nėra.

Vieša paslaptis – Samsung patys suinteresuoti gandų skleidimu, nes taip vartotojams suteikiama galimybė iš anksto susipažinti su naujausiu telefonu. Taip Samsung telefonai yra dar labiau mistifikuojami. Kartais laukimas būna gana isteriškas, o tai tik padeda pardavimams, nes žmonės nuolatos laikomi įtampoje ir laukime. Tai šiuolaikinės rinkodaros triukai, kuriuos išbandė Apple, o dabar naudojasi ir kiti gamintojai.

Samsung Galaxy 8 telefonas greičiausiai bus labai įspūdingas. Kuo? Trimis svarbiais dalykais ir keliomis smulkmenomis:

  1. Galia. Telefone bus sumontuotas naujausias Qualcomm Snapdragon 835 procesorius. GPU procesorius Adreno 540. Tai tikrai galingi mobilieji telefonai, galintys atlikti daug užduočių vienu metu.
  2. Korpuso dydis. Pranašaujama, kad Galaxy 8 telefonas turės didesnį, nei pirmtakas Galaxy 7 ekraną – net 5,8 colio įstrižainę. Galaxy 7 turi 5,1 colio įstrižainę. Tai ryškus dydžio pasikeitimas.
  3. Operacinė sistema. Galaxy 8 neabejotinai turės naują Android versiją – Android 7.0 Nougat. Galaxy 7 veikė su Android 6.0 Marshmallow versija.

Smulkmenos? Gandonešiai kalba, kad naujieji Samsung mobilieji telefonai turės akies rainelės skaitytuvą. Jei tai pasitvirtins, šis telefonas bus laikomas vienu iš saugiausių rinkoje, nes pirštų antspaudų skaitytuvas jau buvo sėkmingai realizuotas.

Kamera per daug nesikeis – liks ta pati 12 megapikselių kamera. Galbūt sulauksime nedidelių kosmetinių patobulinimų, tačiau drastiškų pasikeitimų šioje srityje nebus.

Baterija irgi per daug nepakis. Nors ekranas padidės, gali būti, kad Samsung naudos 3000 mAh bateriją. Akivaizdu, tai neišspręs greito išsikrovimo problemos...

Tarp minimų specifikacijų yra ir 3,5 mm lizdas ausinėms. Kai kurie kiti mobilūs telefonai šį lizdą jau panaikino. Džiugu, kad Samsung to dar nesiruošia daryti.

Daugiau reikšmingų pakeitimų pamatysime, kai telefonas bus oficialiai pristatytas, apžiūrėtas ir išnagrinėtas.

Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./„Huawei P10“
Vaido Neverausko/15min.lt nuotr./„Huawei P10“

Huawei P10

Huawei jau pristatė savo flagmanus P10 ir P10 Plius ir tai tikrai dėmesio verti Huawei telefonai. Prekyba jais turėtų prasidėti balandžio mėnesį. Kadangi ši kompanija itin aktyviai veikia ir Lietuvoje, apie 700 eurų kainuojantį telefoną greitai turėtume pamatyti ir mūsų parduotuvėse.

Kuo jis toks ypatingas?

HiSilicon Kirin 960 procesorius yra laikomas vienu galingiausiu, nors ir ne pačiu galingiausiu rinkoje. Dviguba kamera iš Leica (20 megapikselių) turėtų būti labai įspūdinga ir fotografuoti labai gerai. Tiesa, 20 megapikselių turi viena iš kamerų – monochrominė. Kita teturi tik 12, bet to visiškai pakanka, kad nuotraukos būtų pritrenkiančios. Beje, atnaujinta kamera bus tik P10 Plus modelyje, o paprastas P10 turės kiek patobulintą seną Mate9 telefono kamerą.

Džiugu, kad ir šis telefonas dar visiškai neatsisakė 3,5 mm ausinių kištuko, nors turi ir USB-C jungtį. Baterija normali – 3200 mAh. Beje ji turi greitojo įkrovimo funkciją, kuri leidžia įkrauti bent pusę akumuliatoriaus per itin trumpą laiką – pusvalandį.

Huawei telefonai-flagmanai labai laukiami ir Lietuvoje. Tikėsimės, kad pateisins lūkesčius.

Sony Xperia XZ Premium, XZs, XA1, XA1 Ultra

Kaip visada Sony žaidžia su abėcėle. Telefonų pavadinimai labai mažai kuo skiriasi, tad galima ir pasimesti. Čia pasimesti nėra kur, nes flagmanas tik vienas – Xperia XZ Premium. Kiti trys Sony telefonai – patobulintos senesnių telefonų versijos. Beje, patobulinimų ten nėra labai daug, tad apie juos net gilintis neverta. Ko galima tikėtis, kai telefonas atnaujinamas vos po 6 mėnesių. Per tokį trumpą laiką dar kai kurių rinkų senieji modeliai tinkamai nepasiekė ir neįsitvirtino parduotuvėse.

Xperia XZ Premium žada tikrą revoliuciją. Ir tam yra dvi rimtos priežastys:

  1. 4K raiškos ekranas. O taip, tai telefonas su 4K raiškos ekranu. Taigi dabar Blue-Ray grotuvą galima jungti ir prie telefono, ne tik prie televizoriaus. Bet kam to reikia? Parodys laikas...
  2. Galingas procesorius. Šis telefonas turi Snapdragon 835 galingiausią procesorių, todėl juo bus galima žaisti žaidimus, kaip su Playstation 4 konsole. Jau nekalbant apie naršymą internetu.

LTE modemas garantuoja labai spartų mobiliųjų duomenų perdavimą – iki 1 Gbps. Aišku 19 megapikselių kamera irgi įspūdinga, nors tai nėra pati geriausia kamera pasaulyje.

Visi keturi modeliai išleidžiami su naujausia Android 7.1 Nougat versija, kuri bus diegiama tik nedaugelyje telefonų.

Numatoma prekyba – balandžio pabaiga, gegužės pradžia. Kiti minėtieji modeliai bus pardavinėjami nuo balandžio, tad naujųjų Sony telefonų turėtų atsirasti ir mūsų parduotuvėse. Beje, Xperia XZ Premium kainuos apie 650 eurų. Tai labai gera kaina lyginant su Galaxy 8 numatoma kaina ar naujuoju iPhone 8.

Šiais metais laukiama dar keleto labai gerų telefonų. Tai jau minėtasis iPhone 8, taip pat ir LG 6 bei Google Pixel 2 telefonas. Patyliukais pristatytas HTC 11 telefonas, neatsiliekantis nuo didžiųjų „grandų“, o taip pat ir legendinė Nokia 3310, kurios pasirodymo parduotuvėse laukia visas pasaulis su dideliu nekantrumu.

Pasirinkti yra tikrai iš ko – laukti liko labai nedaug.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius