Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Billas Gatesas savo vaikams „iPhone“ ar „iPad“ nepirktų

Vienas iš kompanijos „Microsoft“ įkūrėjų bei ilgametis vadovas Billas Gatesas duodamas interviu žurnalui „The Heat“ užsiminė, jog savo vaikams jis neleistų naudoti „iPhone“ ar „iPad“.
Vienas iš kompanijos „Microsoft“ įkūrėjų bei ilgametis vadovas Billas Gatesas.
Vienas iš kompanijos „Microsoft“ įkūrėjų bei ilgametis vadovas Billas Gatesas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jie turi „Microsoft“ atitikmenis. „Zune“ muzikos grotuvas yra ne ką blogesnis įrenginys. Jis nėra skirtas nepasiturintiems vaikams“, – pridūrė jis.

Šiuo metu B.Gatesas augina tris vaikus: 15-metę Jennifer, 12-metį Rory ir devynmetę Phoebe. Apie jų ateitį milijardierius kalba labai atsakingai.

Jis nesiruošia savo vaikams palikti viso savo turto, kuris šiuo metu vertinamas 56 mlrd. JAV dolerių. „Nemanau, jog toks kiekis pinigų jiems išeitų į naudą, – sakė jis. – Jiems bus suteiktas neįtikėtinai geras išsilavinimas ir tai labiau apsimokės. Žinoma, pasirūpinsime jų sveikatos priežiūra, tačiau kalbant apie pajamas, jie patys turės pasirinkti norimą darbą. Mano vaikai normalūs ir jie atlieka kasdienius darbus, gauna kišenpinigius.“

Šiandien buvęs „Microsoft“ vadovas dirba jo paties ir žmonos įkurtame „Bill and Melinda Gates Foundation“ labdaros fonde Sietlo mieste. Visiškai pakeitęs programinės įrangos pramonę, darbą kompanijos vadovo kėdėje B.Gatesas iškeitė į humanitarinės pagalbos teikimą 2008 metais ir į kompaniją sugrįžti nesiruošia.

„Aš jai skiriu dalį savo laiko, tačiau nesiruošiu grįžti“, – aiškino pašnekovas. Dabar jo tikslas – užsiiminėti labdara.

Jis teigia norįs prieš mirtį paaukoti savo turtą bei įtikinti turtingiausius pasaulio žmones per gyvenimą labdarai atiduoti bent pusę uždirbtų pinigų. Pats B.Gatesas labdarai jau atidavė 28 mlrd. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius