Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būkite atsargūs – į jus gali kreiptis internetiniai sukčiai!

Vis dažniau žmonės kenčia nuo sukčių, kurie pinigus išvilioja įvairiausiais būdais. Aferistai pasinaudoja žmonių patiklumu ir išvilioja nemažas pinigų sumas. Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl neteisėto elektroninių duomenų perėmimo ir naudojimo bei neteisėto prisijungimo prie informacinių sistemų, sukčiavimų.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Tyrimo metu nustatyta, kad asmenys tam tikrame interneto tinklalapyje neteisėtai naudodami perimtus slaptažodžius prisijungia prie įvairių elektroninių pašto dėžučių vartotojų ir iš jų kontaktuose esančių asmenų, apsimetę tikruoju vartotoju, prašo paskolinti pinigų, nurodo banko sąskaitą, į kurią reikėtų juos pervesti. Draugai nesidomėdami, ar tikrai rašo jų pažįstamas, perveda pinigus į nurodytą banko sąskaitą. Tik vėliau, praėjus kažkiek laiko, nutaria pasiteirauti, kada grąžins pinigus. Tada ir paaiškėja, kad jį apgavo sukčius – draugas žinutės nesiuntė ir pinigų neprašė.

Policijos pareigūnai pataria žmonėms, gavusiems tokio turinio elektroninį laišką, neskubėti vykdyti rašančio prašymų ir nepervesti pinigų į nurodytą  banko  sąskaitą.  Pirmiausiai  patys paskambinkite draugui  ir įsitinkinkite, ar tikrai jam reikia pagalbos. Būtina, kad draugas, prie kurio pašto dėžutės buvo neteisėtai prisijungta, užfiksuotų IP adresą ir laiką, kada tai įvyko. Be to, patartina kartą ar kelis kartus per metus keisti elektroninio pašto slaptažodį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius