Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Candy Crush“ kūrėjai užpatentavo žodį „candy“ – jį panaudoję kitų žaidimų ar drabužių gamyboje gauna perspėjimą iš „Apple“

Populiaraus mobiliųjų telefonų žaidimo „Candy Crush Saga“ kūrėjai gavo malonų pranešimą iš JAV Patentų ir prekių ženklų biuro. Praėjus beveik metams po to, kai king.com pateikė prašymą užpatentuoti žodį „candy“ (liet. saldainiai), ieškinys buvo patvirtintas JAV patentų biuro, rašo mashable.com.
Žaidimas „Candy Crush“
Žaidimas „Candy Crush“ / Candy Crush nuotr.

Dabar tie programėlių kūrėjai, kurių programėlių pavadinime yra žodis „candy“, nuolatos gauna perspėjimus iš „Apple“ su pageidavimu išimti jų žaidimus iš „App Store“.

Šie laiškai atitinka „Apple“ protokolą, pagal kurį bendrovė automatiškai išsiunčia įspėjamąjį laišką, kai gauna skundą dėl žodžio panaudojimo. „Apple“ nusiųstas skundas nereiškia, kad technologijų milžinė dirba kartu su „King“ („Candy Crush“ kūrėja). Tai tiesiog protokolas, kurį gavusi skundą „Apple“ įvykdo automatiškai.

Į prekės ženklo sąvoką patenka žaidimai, programinė įranga, švietimo paslaugas ir netgi drabužiai.

Pretenzijos dėl žodžio „candy“ kelia susirūpinimą žaidimų kūrėjams, kurių didelė dalis neturi finansinių resursų net bylinėtis dėl pareiškimo su turtingesne įmone kaip „King“.

Ši bendrovė sako, kad žaidimas „Candy Crush Saga“ 2013 m. buvo dažniausiai atsisiųstas tarp „iPhone“ ir „iPad“ vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius