Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Didžiausią premiją už aptiktą saugumo spragą pernai „Facebook“ sumokėjo lietuviui

Socialinis tinklas „Facebook“ savo vartotojams, atskleidusiems sistemos trūkumus ar saugumo klaidas, nelieka skolingas. „Sky News“ praneša, kad vieną didžiausių premijų pernai „Facebook“ skyrė apie spragą pranešusiam programišiui iš Lietuvos. Jam sumokėti 26,5 tūkst. eurų.
„Facebook“
„Facebook“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Išvis „Facebook“ pernai atsilyginimo už pranešimus apie klaidas programai išleido 1,1 mln eurų. Premijas gavo šimtai žmonių iš viso pasaulio.

Šią premijų programą „Facebook“ pradėjo vykdyti 2011 m. Tokiu būdu kompanija siekė paskatinti radusius klaidų ar saugumo spragų IT specialistus verčiau apie jas pranešti kompanijai, o ne pasinaudoti jomis. Mažiausia suma, kurią „Facebook“ žada už pranešimą, – 442 eurai.

Kai kurios programišių aptiktos saugumo spragos buvo tokios rimtos, kad leido pasiekti privačias „Facebook“ vartotojų žinutes, rašyti jų paskyrose arba įkelti informaciją į „Facebook“ ar „Instagram“ serverius.

Vien pernai „Facebook“ gavo 17 tūkst. pranešimų – 16 proc. daugiau, nei 2013 m.

Lietuviui – 26,5 tūkst. eurų

Vidutinė premija programišiui pernai siekė 3,6 tūkst. eurų, tačiau kai kuriems asmenims išmokėtos sumos buvo keliskart didesnės.

„Didžiausia premija 2014 m. buvo sumokėta pranešėjui iš Lietuvos“, – skelbia „Sky News“.

Didesnės nei vidutinės premijos taip pat buvo išmokėtos programišiams iš Egipto, JAV, Filipinų ir Didžiosios Britanijos.

Kai kurios programišių aptiktos saugumo spragos buvo tokios rimtos, kad leido pasiekti privačias „Facebook“ vartotojų žinutes, rašyti jų paskyrose arba įkelti informaciją į „Facebook“ ar „Instagram“ serverius.

Kompanijos saugumo inžinierius Collinas Greene „Sky News“ teigė, kad apie spragas pranešanti IT specialistų bendruomenė kasmet „Facebook“ nustebina. „Ir 2014-ieji nebuvo jokia išimtis“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius