Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios verslo grėsmės – kibernetinis nusikalstamumas ir nestabili ekonomika

Šiais metais opiausių verslo problemų sąraše kibernetinės grėsmės atsidūrė antroje vietoje, o pirmoje – nesklandumai, susiję su ekonomikos nestabilumu. Šie duomenys buvo gauti „Kaspersky Lab“ kartu su bendrove „B2B International“ 2012 metais atliktame tyrime.
Žmogus dirba su kompiuteriu
Žmogus dirba su kompiuteriu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimo metu savo nuomonę apie informacinį saugumą išreiškė daugiau nei 3 tūkst. informacinių technologijų (IT) specialistų iš 22 pasaulio šalių.

Kas antras apklaustasis mano, kad kibernetinės grėsmės yra tarp trijų rimčiausių verslo problemų, iš jų 19 proc. šią grėsmę laiko pavojinga. Bendrai kibernetinių nusikaltėlių veikla grėsmių sąraše tik neženkliai atsilieka nuo ekonomikos nestabilumo (55 proc.) ir ženkliai viršija kitas verslo problemas.

Ateityje informacijos saugumo problemų aktualumas tik didės – tuo įsitikinę 42 proc. apklaustųjų. Pasak verslo atstovų, per artimiausius dvejus metus kibernetinės grėsmės taps opiausia verslo problema, nustelbianti netgi ekonomikos nesklandumus.

Šią nuomonę patvirtina ir „Kaspersky Lab“ statistika, liudijanti nepaliaujamą kibernetinių nusikaltėlių aktyvumo augimą. Pernai „Kaspersky Lab“ kasdien aptikdavo apie 70 tūkst. naujų kenkėjiškų programų, o šiais metais rodiklis išaugo iki 125 tūkst. Dar sparčiau didėja kenkėjiškos programinės įrangos mobiliosioms platformoms skaičius, pirmiausia „Android“ įrenginiams: per praėjusius metus kenkėjiškų objektų kiekis padidėjo 200 kartų. Kadangi dabar mobilieji įrenginiai vis dažniau taikomi prieigai prie korporatyvinės infrastruktūros ir svarbios informacijos, jie reikalauja ypatingos kontrolės ir apsaugos.

Dar viena rimta verslo problema – tikslinės infrastruktūros atakos siekiant pavogti kritiškai svarbią informaciją. Joms atlikti pasitelkiamas internetinis šlamštas, „nulinės dienos“ pažeidžiamumai (t.y. šviežios kenkėjiškos programos), kenkėjiški įrašai ir kiti būdai. Todėl norint sušvelninti kompanijos atakos grėsmę būtina taikyti kompleksinį apsaugos sprendimą ir užtikrinti visų infrastruktūros elementų – darbuotojų kompiuterių, failų ir pašto serverių, interneto tinklų sietuvų, virtualių mašinų ir mobiliųjų įrenginių – saugumą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius