Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Facebook“ kerštas: Prinstono universitetui išpranašavus miglotą „Facebook“ ateitį, socialinis tinklas universitetui žada žlugimą

Plačiai pasaulio žiniasklaidoje nuskambėjęs Prinstono universiteto mokslininkų tyrimas, kuriame teigiama, kad „Facebook“ per trejus metus praras 80 proc. savo vartotojų, susilaukė atsako iš „Facebook“: didžiausio socialinio tinklo tyrėjai tikina Prinstono universiteto mokslininkų modelį pritaikę pačiam universitetui ir suskaičiavę, kad iki 2021 m. Prinstono universitetas neteks visų savo studentų, rašo techcrunch.com.
„Facebook“
„Facebook“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vadovaujantis Prinstono universiteto tyrėjų modeliu, tie, kurie, nesinaudoja „Facebook“, buvo prilyginti sveikiems pacientams, o tie, kurie naudojasi – ligoniams. Prinstono universiteto mokslininkai tikino, kad interneto socialinių tinklo gyvenimo ciklas panašus į ligų gyvavimo ciklus ir, kad remiantis ligų gyvavimo modeliais, galima numatyti ir paaiškinti socialinių tinklų gyvavimo modelius.

Prinstono universiteto tyrėjai rašė, kad šį ligų modelį pritaikė „Myspace“ ir jis kuo puikiausiai koreliavo su šio tinklo pakilimo ir smukimo kreive.

„Facebook“ atstovai aiškina, kad universiteto mokslininkų  tyrimas atliktas remiantis klaidingomis prielaidomis – esą viena iš priežasčių, dėl kurių „Myspace“ žlugo, ir buvo „Facebook“ susikūrimas, o į tai modelyje neatsižvelgiama.

Be to, remiantis šiuo modeliu, socialinio tinklo populiarumas skaičiuojamas pagal vartotojų  suvestas „Facebook“ užklausas „Google“ paieškos sistemoje, kurių, pasak Prinstono universiteto tyrėjų, nuo 2013 m. ėmė mažėti.

 „Facebook“ aiškina, kad taip nutiko dėl to, jog daug žmonių nebesinaudoja „Google“ norėdami prisijungti prie „Facebook“, o jungiasi per mobilias programėles, o į tai tyrime neatsižvelgiama.

Pritaikę šį modelį Prinstono universitetui, „Facebook“ tyrėjai išanalizavo, kad „Google“ paieškos sistemoje sumažėjo Prinstono universiteto paieškų, esą todėl galima daryti išvadą, kad iki 2018 m. Prinstonas neteks pusės studentų, o iki 2021 m. – visų.

Ironiškame „Fcebook“ atkrytyje taip pat rašoma: „Mes pastebėjome, kad „Google“ paieškos sistemoje sumažėjo žodžio „oras“ paieškų, todėl greičiausiai oras iki 2060 m. išnyks.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius