Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Firefox“ gamintojai užblokavo „Skype“ įrankių juostą

Ar kada matėte, kad naršant internete kai kuriuos puslapiuose esančius skaičius naršyklė bando interpretuoti kaip telefono numerius ir juos keičia į „Skype“ nuorodas? Būtent ši funkcija yra susijusi su „Skype“ įrankių juosta (angl. toolbar), kuri įdiegiama kartu su programa „Skype“, o vartotojas gali to ir nepastebėti.
„Firefox“
„Firefox“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įdomiausia tai, kad šis įskiepis turi klaidų, bet kūrėjai neskuba jų taisyti. „Firefox“ naršyklės kūrėjai „Mozilla“ anksčiau kentėjo, bet kantrybė išseko.

Jie tvirtina, kad būtent „Skype“ įrankių juosta yra daugumos naršyklės „lūžimų“ priežastis, pradedant nuo versijos 3.6.13. Jau nekalbant apie tai, kad „Skype“ atliekamos DOM manipuliacijos gali sulėtinti puslapio veikimą net iki 300 kartų. O vartotojams atrodo, kad dėl lėto užsikrovimo kalta naršyklė „Firefox“.

Dėl to „Mozilla“ kompanija paskelbė, kad „Skype“ įrankių juosta nuo šiol patenka į „Firefox“ blokuojamų programų sąrašą (angl. blocklist) ir bus pagal nutylėjimą blokuojama visose naršyklės versijose. Tiesa, tai nėra griežtas blokavimas, o norintys vartotojai galės įskiepį vėl įjungti.

Nežinau kaip jums, bet man teko patirti, kad „Skype“ įrankių juosta ne tik stabdo puslapių užsikrovimą, bet kartais ir išdarko patį puslapio vaizdą. Ar jūsų tai neerzina? Pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius