Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Galaxy Nexus“ – naujasis „Google“ ir „Samsung“ flagmanas su šviežia „Android“ versija

Kompanijos „Samsung“ ir „Google“ pristatė ilgai lauktą, naujausių technologijų prigrūstą išmanųjį telefoną „Galaxy Nexus“. Įspūdingos ne tik jo techninės detalės, bet ir programinė įranga – jame veikia naujausia, ketvirtosios kartos „Android“ versija „Ice Cream Sandwich“.
„Samsung Galaxy Nexus“
„Samsung Galaxy Nexus“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Galaxy Nexus“ technines specifikacijas rasite straipsnio pabaigoje. Svarbiausios jų – 1,2 GHz taktinio dažnio dviejų branduolių procesorius, 4,65 colio įstrižainės „Super AMOLED Plus“ ekranas su 1280x720 tšk. raiška, 1 gigabaitas operatyviosios atminties. Telefone veikia trečiosios kartos HSPA+ ryšys, tačiau bus galima įsigyti ir 4G LTE ryšį palaikantį modelį.

Visa tai vainikuoja naujausia „Android“ operacinės sistemos versija. Štai kaip ją apibūdina Gizmodo.com žurnalistai: „Ice Cream Sandwich“ turi visiškai naują išvaizdą ir valdymą. Tarsi „Gingerbread“ ir „Honeycomb“ (ankstesnės „Android“ versijos – aut. past.) būtų susilaukusios kūdikio, ir nors jis turi „tėčio“ ir „mamos“ bruožų, yra ir daugybė naujovių.“

„Galaxy Nexus“ telefono ekranas yra iki šiol didžiausią raišką turintis „Super AMOLED Plus“ ekranas rinkoje. Kadangi ši technologija užtikrina ryškias ir šviesias spalvas, didelė raiška dideliam ekranui tik prideda žavesio. Ekranui vietos sutaupyti leido ir tai, kad jo priekyje nėra mygtukų.

Telefono vaizdo kamera gali filmuoti aukštos raiškos (1080p) vaizdo įrašus, tačiau joje yra tik 5 mln. taškų sensorius. Tiesa, sąlyginai nedidelę raišką kompensuoja atnaujinta „Android“ kameros aplikacija, leidžianti fotografuoti panoramines nuotraukas ir pagreitinto judesio vaizdo įrašus. Be to, filmuojant galima realiu laiku pritaikyti įvairius filtrus, pradedant veido ištampymo linksmybėmis, baigiant figūros sulieknėjimu.

Nepaisant visų inovacijų, telefonas yra vos 9 milimetrų storumo ir sveria 135 gramus. Bus galima įsigyti 16 ir 32 gigabaitų versijas.

„Telefonas ir jo ekranas atrodo puikiai, tačiau tikrojo pasirodymo žvaigždė yra „Ice Cream Sandwich“, – teigia pristatyme dalyvavę žurnalistai.

Naujoje „Android“ versijoje įdiegta daugybė naujovių, tarp jų – daugiafunkcinis režimas, galimybė matyti paskutiniu metu naudotas programas, diktuoti tekstą ar „atrakinti“ telefoną naudojant veido atpažinimo aplikaciją. Be to, telefone esanti priekinė vaizdo kamera leis naudotis socialinio tinklo „Google+“ vaizdo konferencijomis ir vienu metu bendrauti su keliais žmonėmis.

„Didžiausias naujos programinės įrangos privalumas yra galimybė perjungti veikiančias programas ir greitai jas išjungti – to bene labiausiai trūko „Gingerbread“ versijoje“, – pastebi Gizmodo.com žurnalistai. 

Siūlome pasižiūrėti pristatymą:

VIDEO: Introducing Galaxy Nexus. Simple, beautiful, beyond smart

Manoma, kad telefonas su dviejų metų sutartimi JAV kainuos apie 300 dolerių (taigi jo kaina turėtų būti panaši į „iPhone 4S“). JAV, Kanadoje, Europoje ir Azijoje telefonas prekyboje pasirodys lapkritį.

„Galaxy Nexus“ techninės specifikacijos:

  • Tinklas: HSPA+ 850/900/1900/1700/2100; EDGE/GPRS (bus galimybė įsigyti ir LTE modelį);
  • Procesorius: 1,2 GHz dviejų branduolių;
  • Ekranas: 4.65 colio įstrižainės, 1280x720 tšk. raiškos „Super AMOLED Plus“;
  • Operacinė sistema: „Android Ice Cream Sandwich“;
  • Kameros: Galinė – 5 mln. taškų; priekinė – 1,3 mln. taškų;
  • Filmavimas: Vaizdas gali būti įrašomas ir atkuriamas 1080p raiška (30 kadrų per sekundę, MPEG-4/h.263/h.264);
  • Ryšiai: „Bluetooth 3.0“, USB, „Wi-Fi“ (802.11 a/b/g/n), „Near Field Communication“;
  • Sensoriai: Akcelerometras, kompasas, giroskopas, apšvietimo, atstumo, barometras;
  • Atmintis: 1 gigabaitas operatyviosios atminties ir 16 arba 32 gigabaitai atminties;
  • Elementas: 1750 miliamperų per valandą (mAh);
  • Išmatavimai: 135,5 x 67,94 x 8,94 milimetro;
  • Svoris: 135 gramai.

Pagrindinės savybės:

  • Didelis, greitas ir galingas;
  • Veikia daugiafunkcinis režimas, galima matyti paskutines naudotas aplikacijas;
  • Telefoną „atrakina“ jūsų veidas – tradicinį kodą pakeitė veido atpažinimo aplikacija;
  • Nauja, pagerinta vaizdo kamera veikia itin greitai, gerai fotografuoja tamsoje, gali fiksuoti panoramines nuotraukas, aukštos raiškos vaizdo įrašus; be to, telefonas turi didelę efektų ir filtrų pasirinkimo įvairovę;
  • Pateikiama išsami interneto duomenų naudojimo statistika;
  • „Android Beam“ palengvina failų dalinimąsi – norint perkelti vaizdo įrašus, žemėlapius ar kitą turinį tereikia suliesti jį su kitu „Android“ telefonu;
  • Smarkiai patobulintos „Gmail“ ir „Google Calendar“ programos – pasikeitė jų išvaizda, jos tapo patogesnės ir yra pilnai integruotos į operacinę sistemą;
  • „People“ aplikacija susieja visų jūsų kontaktų duomenis skirtinguose socialiniuose tinkluose;

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius