-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gazprom“ uždraudė darbuotojams žaisti „Pokemon Go“

Valstybės valdomas Rusijos dujų milžinas „Gazprom“ uždraudė savo darbuotojams tarnybiniais ar asmeniniais telefonais žaisti „Pokemon Go“ ar naudoti panašias papildytos realybės programas koncerno antrinės įmonės „Gazprom export“ būstinėse bei jų teritorijose Maskvoje ir Sankt Peterburge.
Pokemon Go
Pokemon Go / Scanpix nuotr.
Temos: 2 Gazprom Pokemon Go

„Gazprom export“ saugumo valdyba tokį nurodymą paaiškino tuo, kad įmonės biuruose, neturint specialaus leidimo, draudžiama fotografuoti ir filmuoti, tuo tarpu kai kurios mobiliųjų telefonų programos tai gali daryti savarankiškai.

„Gazprom“ „saugumiečiai“ kaip pavyzdį pateikė „Pokemon Go“ programą, kuri „foniniu režimu į gamintojo (JAV „Niantic Inc.“) ar jo partnerių serverius perduoda visus duomenimis, gaunamus per filmavimo kamerą, mikrofoną, GPS įtaisą ir kitus mobiliojo telefono daviklius“.

„Pokemon Go“ privatumo politika programos gamintojui suteikia teisę visus šios programos surenkamus duomenis perduoti ir valstybinėms, ir privačioms struktūroms“, – teigia „Gazprom export“ saugumo valdyba.

„Masinės psichozės“ pavadinimą vos per mėnesį nuo išleidimo įgijęs „Pokemon Go“ sulaukė labai prieštaringų vertinimų. Jis buvo giriamas už inovatyvų ir tikrovišką realaus pasaulio perteikimą ir šią programą net bandoma panaudoti turizmo versle, tačiau kai kuriose valstybėse mėgavimasis šiuo žaidimu jau ribojamas ar net uždraustas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius