-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Google“ ketina autonominius automobilius įkrauti belaidžiu būdu

Kam reikalingas autonominis automobilis, jei norint jį įkrauti reiks atidaryti duris ir išlipti? Siekdama keliones autonominiu automobiliui padaryti maksimaliai patogias, „Google“ motininė bendrovė „Alphabet“ nusprendė išmėginti belaidžio krovimo sistemas save vairuojančiuose automobiliuose.
Autonominio „Google“ automobilio prototipas
Autonominio „Google“ automobilio prototipas / Scanpix nuotr.

„Google“ JAV Federalinei komunikacijų komisijai (FCC) pateikė patentą, kuriame teigiama, kad du belaidžio įkrovimo sistemos būdai mėginami bendrovės autonominio automobilio prototipe Kalifornijoje.

Tikimasi, kad iš pradžių autonominiai automobiliai turės trumpai sustoti prie krovimo stotelių, o ilgainiui miestuose išdėstyta infrastruktūra leis juos įkrauti kelionės metu.

Praėjusių metų vasario mėnesį Niujorko įmonė „Hevo Power“ iš FCC gavo leidimą įdiegti eksperimentinį kroviklį „Google“ būstinėje, o vėliau tą padarė ir „Momentum Dynamics“.  Pastarosios bendrovės adresas sutampa su slaptu X padaliniu, kur kuriami autonominiai „Google“ automobiliai.

Abiejų bendrovių sistemos perduoda energiją ant žemės įmontuotu siųstuvu ir siunčia į apatinėje automobilio pusėje įrengtą gaviklį, naudojant rezonansinę magnetinę indukciją.

Šio proceso metu kintama elektros srovė juda per elektrinę grandinę ir sukuria virpantį magnetinį lauką. Tuomet laukas akimirksniu sužadina kitą kintamą elektros srovę.

„Hevo“ instaliacijoje naudotas įkroviklio prototipas „Alpha“, kuris gali tiekti 1,5 kilovatų energiją iš siųstuvo, o „Momentum Dynamics“ teigia, kad jos belaidžiai siųstuvai gali generuoti iki 200 kW energijos.

Tikimasi, kad iš pradžių autonominiai automobiliai turės trumpai sustoti prie krovimo stotelių, o ilgainiui miestuose išdėstyta infrastruktūra leis juos įkrauti kelionės metu.

Belaidžio įkrovimo sistema leistų automobiliuose naudoti kur kas mažesnes ir lengvesnes baterijas, taip pat sumažintų paties brangiausio autonominių automobilių gamybos komponento kainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius