Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

HTC gręžiasi nuo išmaniųjų telefonų – pardavė vieną iš didžiausių savo gamyklų

Panašu į tai, kad HTC deda visas viltis į virtualią realybę kaip į ateities pramogų variklį, pranešdama, kad Šanchajuje esanti išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių gamykla buvo parduota už 73,4 mln. svarų sterlingų.
HTC
HTC / AFP/„Scanpix“ nuotr.

HTC telefonų pardavimų apimtys jau prieš kurį laiką smarkiai susitraukė – paskutinėje finansinėje ataskaitoje, kuri buvo pateikta praėjusių metų gegužę, kompanija pranešė apie 64 procentais sumažėjusias pajamas ir 118 mln. eurų nuostolį per ketvirtį dėl sumažėjusios paklausos išmaniesiems telefonams.

Išmaniųjų įrenginių paklausos sumažėjimo lemto nuostolio niekaip negalėjo padengti nišiniai produktai, kaip „Vive“ virtualios realybės įranga, nors jos pardavimai laikomi sėkmingais. Dėl šios priežasties HTC investavo 100 mln. USD į „Vive“ plėtojimo programą, be to, šio verslo vystymui sukūrė dukterinę kompaniją.

HTC kol kas nepakomentavo, kaip įspūdingo dydžio (115 km²) fabriko pardavimas kompanijai „Xingbao Information Technology“ paveiks išmaniųjų telefonų verslą, tačiau pardavėjas iš tokio sandorio tikisi gauti bent 17,24 mln. grynojo pelno. Akivaizdu tai, kad HTC vis labiau nusigręžia nuo šio verslo ir fokusuojasi į „Vive“ plėtojimą, ieškodama galimybių sukurti kuo mažiau kainuojantį VR įrenginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius