Į „iPhone 5S“ integruotas pirštų atspaudų skeneris JAV vyriausybę privertė sunerimti dėl žmonių privatumo

JAV senatorius Alas Frankenas mano, kad „Apple“ sukurta pirštų atspaudų atpažinimo technologija naujajame telefone „iPhone5S“ kelia grėsmę žmonių privatumui, rašoma naujienų portale bbc.co.uk.
„iPhone 5s“
„iPhone 5s“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

A.Frankenas dabartiniam „Apple“ generaliniam direktoriui Timui Cookui išsiuntė laišką, kuriame senatorius išreiškia savo susirūpinimą naujosios technologijos saugumu. „Jeigu įsilaužus į sistemą būtų pavogti žmonių pirštų atspaudai, įsilaužėliai galėtų apsimesti kitu asmeniu visą likusį gyvenimą“, – rašoma laiške.

A.Frankenas tikisi atsakymų į keletą jam kilusių klausimų. Svarbiausi senatoriaus keliami klausimai:

Ar nuskanuoti pirštų atspaudai užkoduoti ir saugomi tik telefone? Ar tokia informacija gali būti konvertuota į skaitmeninę arba vizualinę formą ir efektyviai panaudota nusikaltėlių? Ar naujasis telefonas „iPhone 5S“ siunčia kokią nors diagnostinę informaciją į „Apple“ serverius arba tretiems asmenims?

„Apple“ į senatoriaus laišką dar neatsakė. A.Frankenas pageidauja atsakymų sulaukti per mėnesį.

Kol vyksta diskusijos dėl pirštų atspaudų skenerio saugumo, programišiai ruošiasi pirmiesiems bandymams šią technologiją nulaužti.

Aukšto lygio programišiai, technologijų ekspertai Nickas DePetrillo ir Robertas Grahamas savo internetiniame portale istouchidhackedyet.com paskelbė sąrašą žmonių, kuriems siūloma 10000 dolerių premija už minėtosios technologijos nulaužimą: „Pirmajam, kuris patikimai ir pakartotinai sugebės įsilaužti į „iPhone 5S“ ir pavogti pirštų atspaudus, atiteks piniginė premija.“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius