Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje bus atidarytas švietimo tikslams skirtas socialinis tinklas

Nors kai kurie ekspertai teigia, kad socialinį tinklą kurti nebemadinga, nes jų jau „pridygo“ kaip grybų po lietaus, bet kai kurie geografiniai ar teminiai tinklai vis dar aktyviai kuriami. Ne išimtis ir iššūkis, kurio ėmėsi Indijos vyriausybė.
Kompiuteriai
Kompiuteriai / K. Vanago/BFL nuotr.

Tiksliau, projektas vykdomas Radžastane – didžiausioje pagal plotą Indijos valstijoje. Jo vadovybė investuoja didelius pinigus į informacinių technologijų infrastruktūrą, bendradarbiauja su tokiomis organizacijomis kaip „Pasaulio ekonomikos forumas“. Projekto viena iš veiklų – naujo socialinio tinklo realizacija.

Teigiama, kad naujoje svetainėje bus visos įprastos funkcijos, būdingos socialiniams tinklams – nuotraukos, draugų sistema ir kt. Tačiau esminis skirtumas bus toks, kad akcentas bus dedamas į švietimo kryptį – tinkle dalyvaus daug ekspertų, kurie atsakinės į klausimus, iškeltus soacialinio tinklo bendruomenės.

Nors bendras skurdo lygis Indijoje yra vis dar labai didelis ir tik 3 procentai gyventojų turi namuose kompiuterį, valdžia tikisi, kad šis ambicingas projektas skatins informacinių technologijų plėtrą šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius