Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Infobalt“ ir VRM bendradarbiaus elektroninėje erdvėje

Trečiadienį asociacija „Infobalt“ ir LR Vidaus reikalų ministerija pasirašė partnerystės stiprinimo memorandumą ir sutarė aktyviai bendradarbiauti elektroninės valdžios, kibernetinio saugumo, IT projektų valdymo, visuomenės ir valstybės tarnautojų e–gebėjimų ugdymo, asmens tapatybės kortelėje esančių sertifikatų bei Viešųjų interneto prieigos taškų sistemos plėtros srityse.
VRM viceministras G.Vyšniauskas ir asociacijos „Infobalt“ prezidentas E.Kulbokas
VRM viceministras G.Vyšniauskas ir asociacijos „Infobalt“ prezidentas E.Kulbokas / "BCP Nova media" nuotr.

Memorandumas pasirašytas  „Infobalt“ organizuojamoje konferencijoje „Informacinės visuomenės diena 2010“.

Viešojo administravimo paslaugos tampa efektyvesnės ir lengviau prieinamos piliečiams, verslui bei valdžios institucijoms, kai yra perkeliamos į elektroninę erdvę, todėl IRT vaidmuo valstybės gyvenime nuolat auga. Dėl šių priežasčių reikalingas nuolatinis valstybinio sektoriaus ir verslo bendradarbiavimas, kuris taip pat užtikrina, kad e–paslaugų kūrime bus panaudotos geriausios praktikos ir efektyviausios technologijos, rašoma pranešime spaudai.

„Vidaus reikalų ministerija yra tiesiogiai atsakinga už informacinės visuomenės vystymą,  maksimalų elektroninių viešojo administravimo paslaugų pritaikymą gyventojų ir verslo poreikiams. Tačiau be partnerių paramos efektyviai įgyvendinti šiuos tikslus būtų sudėtinga. Esu tikras, kad šis memorandumas ne tik paspartins elektroninės valdžios, leidžiančios ja besinaudojantiems taupyti laiką ir lėšas, plėtrą, tačiau ir pačią plėtrą vykdyti vadovaujantis pačiais aukščiausiai reikalavimais“, – cituojamas LR Vidaus reikalų viceministras Gintaras Steponas Vyšniauskas.

 „Šiandien valdžios institucijų, verslo ir piliečių pastangomis, panaudodami Europos Sąjungos finansų išteklius, esame pasiekę daugiau nei galėjome tikėtis. Turime veikiančias elektronines paslaugas daugumoje viešojo administravimo sričių, 60% gyventojų naudojasi internetu namuose, darbe ar bibliotekose, skaitmeninio raštingumo kursus baigė dešimtys tūkstančių žmonių. Tačiau siekdami priartinti savo socialinę aplinką ir ekonominę situaciją prie ES vidurkio, turime nuolat  stebėti – ką ir kaip daro kitos šalys, ypač pripažinti lyderiai, vertinti ir taikyti geriausią tarptautinę praktiką, sumaniai investuoti informacinės visuomenės plėtrai skiriamas lėšas. Esu įsitikinęs, kad sutelkę pastangas vienam tikslui – būti naudingais savo piliečiams, turime realias galimybes padidinti ūkio konkurencingumą, efektyviau panaudoti biudžeto ir verslo investicijas į IT bei tapti vienais iš informacinės visuomenės plėtros lyderių tarp naujųjų ES narių“, –  konferencijos sveikinimo kalboje sakė asociacijos „INFOBALT“ prezidentas Evaldas Kulbokas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius