Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kam lietuviai dažniausiai naudoja internetą

Lietuvoje interneto plėtra pasiekė nematytus tempus: dar prieš dešimt metų vos trečdalis šalies ūkių turėjo prieigą prie interneto, dabar tokių ūkių - jau daugiau nei du trečdaliai. Įdomu tai, kad anksčiau buvo daugiau kompiuterių nei interneto prieigos taškų, o dabar atvirkščiai, t. y. gyventojai prie interneto jungiasi ne tik kompiuteriais, bet ir mobiliaisiais įrenginiais.
Nemokamas WiFi oro uostuose
Nemokamas WiFi oro uostuose / 123rf.com nuotr.

Internetui tapus mūsų kasdienybės dalimi, pasidaro įdomu, kam gi

dažniausiai naudojamas internetas. Statistikos departamento apklausa rodo, kad lietuviai dažniausiai internetą naudoja ryšiams palaikyti - praėjusiais metais tokių buvo net 66,5 proc.

Iš statistikos matome, kad dalis paslaugų internete populiarėja, o kita dalis nyksta. Pavyzdžiui, skambučiai internetu ir vaizdo konferencijos buvo iš tų, kurios sparčiausiai augo – 2009 m. šiomis paslaugomis naudojosi 33,2 proc. internautų, o pernai metais – jau 50,9 proc. Populiarėja ir paieška internete apie prekes ir paslaugas – tuo pačiu laikotarpiu populiarumas augo nuo 43 iki 57,2 proc. Naujienų skaitytojų internete taip pat daugėjo: 2009 m. tokių buvo 47,8, tuo tarpu pernai metais – jau 66,8 proc.

Deja, dalis paslaugų internete nesulaukė tokio populiarumo ir po truputi nyksta. Kaip bebūtų keista, bet mažėja dalis žmonių, kurie naudoja internetą kelionėms ir apgyvendinimo paslaugomis – sumažėjo nuo 13,8 iki 9,4 proc. Populiarėjant debesų kompiuterijai, vis mažiau aktualus yra programinės įrangos siuntimas – dalis mažėjo atitinkamai nuo 17,5 iki 15,9 proc.

Kam lietuviai naudoja internetą, gali pamatyti šiame infografike.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius