Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Investuotojai skuba atsikratyti nuvertėjusių „Hewlett-Packard“ akcijų

Kompanijai „Hewlett-Packard“ (HP) paskelbus planus nutraukti visų stalinių, nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių bei telefonų gamybą, jos akcijų vertė smuko daugiau nei 20 procentų, o investuotojai skuba parduoti turimas akcijas baimindamiesi dar didesnio nuvertėjimo.
„Hewlett-Packard“
„Hewlett-Packard“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

HP akcijų vertė penktadienį Niujorko akcijų biržoje smuko 22,7 procento ir tapo mažiausiai per pastaruosius šešerius metus. Dėl smukusios akcijų kainos kompanijos vertė sumenko 16 mlrd. dolerių, praneša „Reuters“.

Investuotojai taip pat neteko pasitikėjimo naujuoju HP vadovu Leo Apothekeriu, kuris penktadienį paskelbė žinią apie ketinimus nutraukti techninės įrangos gamybą ir siekį įsitvirtinti tarp programinės įrangos gamintojų.

Nors HP vis dar gamina kompiuterius, pranešdama, kad planuoja trauktis iš šios rinkos, bendrovė rizikuoja netekti klientų, kurie ketino įsigyti kompiuterį artimiausiu metu. „Sterne Agee“ analitikas Shawas Wu pastebėjo, kad tokie vartotojai veikiausia rinksis konkurentus, tokius kaip „Dell“.

Nenuostabu, kad „Dell“ akcijų vertė pakilo beveik 3 proc. – investuotojai tikisi, kad būtent ši kompanija turės daugiausia naudos iš chaotiškų HP veiksmų.

„Jie daro pernelyg daug darbų vienu metu“, – pastebėjo Shawas Wu.

Net jei ilguoju laikotarpiu HP sprendimas kompanijai gali išeiti į naudą, ji galėjo iš anksto nepaskelbti tokių planų, mat kompiuterių pardavimai sudaro 16 proc. jos pelno.

Be to, JAV bendrovė planuoja už 11,7 mlrd. dolerių įsigyti Didžiosios Britanijos programinės įrangos gamintoją „Autonomy“.

Investuotojai svarsto, kad šis pasiūlymas buvo pernelyg dosnus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius