Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iranas pristato savo naujausią bepilotį droną: pabandykite atspėti, į ką jis taip panašus?

Iranas pristatė savo naujausią bepilotį orlaivį (UAV) „Kaman-22“, kuris yra ankstesnio „Kaman-12 UAV“ atnaujinimas.
Iraniečių bepilotis dronas „Predator MQ-1“
Iraniečių bepilotis dronas „Predator MQ-1“ / ©Lt. Col. Leslie Pratt | en.wikipedia.org

Iš pirmo žvilgsnio, „Kaman-22“ yra labai panašus į JAV „Predator MQ-1“ ir „Reaper MQ-9 UAV“, tačiau šiame etape sunku pasakyti ką nors daugiau, nes Irano kariuomenė paskelbė tik keletą naujojo orlaivio vaizdų.

Naujiena pasidalino oficialūs Irano šaltiniai. Kiek rodo šios ataskaitos, „Kaman-22“ gali nuskristi 3 000 km. Žiniasklaida taip pat pranešė, kad orlaivis yra „galutinėje gamybos būsenoje“.

Patobulintas nepilotuojamas orlaivis turėtų gabenti maždaug 300 kg sprogmenų, teigia „The Defense Post“, kuris taip pat paaiškino, kad profesionalai jau mokomi valdyti droną.

Be to, „Kaman-22“ galės „gabenti visų tipų krovinius su labai ilga skrydžio trukme [ir] galės identifikuoti, stebėti, rinkti informaciją bei fotografuoti tolimus taikinius“, – „Tasnim“ cituoja brigados generolą Azizą Nasirzadehą, Irano karinių oro pajėgų vadą.

Vienas pagrindinių pastebimų skirtumų nuo JAV „Predator MQ-1“ yra važiuoklė, kuri atrodo pritvirtinta ir neįtraukiama.

„The Drive“ paaiškino, kad po „Kaman-22“ sparnais sumontuoti ginklai yra keturios „Sadid“ valdomos bombos ir dvi „Balaban“ sklandymo bombos. Taip pat atrodo, kad orlaivyje yra elektrooptinio jutiklio bokštelis.

Reikia pasakyti, kad „Kaman-22“ nėra labai panašus į savo pirmtaką „Kaman-12“ ir yra labiau panašus į JAV „Predator MQ-1“ ar „Reaper MQ-9“, bet kol kas turėsime kantriai laukti, kol bus oficialiai pasidalinta išsamesne informacija.

Be to, 2016 m. Islamo revoliucijos gvardijos korpuso (IRGC) aviacijos ir kosminės pajėgos paviešino amerikiečių MQ-1C nepilotuojamų orlaivių nuotraukas, kurias užfiksavo IRGC pajėgos, praneša „Tasnim“. Tai kelia klausimą, ar Iranas sekė JAV kariuomenės pėdomis dėl naujos technologijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius