Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išleista nauja „Tildės Biuro“ versija

Ketvirtadienį, oficialiai pristatyta „Tildės Biuro 2009“ versija. Programinės įrangos, į kurią įeina kelių kalbų žodynai, vertimo, rašybos tikrinimo, žodžių aiškinimo ir kitos funkcijos, komplektas kainuoja apie 440 Lt.
„Tildės biuras 2009“
„Tildės biuras 2009“ / Gamintojo nuotr.

Kaip pristatymo metu teigė „Tilde IT“ direktoriaus pavaduotojas Giedrius Karauskas, naujojoje programinės įrangos versijoje yra praplėstos ir atnaujintos visos ankstesnėje, 2006-ųjų, versijoje buvusios funkcijos.

Naujojoje versijoje galima naudotis ne tik anglų, vokiečių, rusų, bet ir prancūzų bei latvių kalbų žodynais, joje taip pat įdiegti nauji Europos Sąjungos terminų, technikos, teisės, IT, karybos ir t.t. terminų žodynai. Ši programinė įranga taip pat suteikia galimybę naudotis internetine Eurotermbank.com terminų duomenų baze.

Ši programinė įranga skirta daugiau verslo sektoriui, jau vien dėl kainos. Bet užtenka užeiti į Linkomanija.net ar kitus failų dalinimosi puslapius ir pamatysite, kiek daug yra „nemokančių pirkėjų“ – sakė Giedrius Karauskas.„Tildės Biuro 2009“ rašybos tikrintuvas tikrina tokių sričių kaip ES, teisė, verslas ir kt. naujadarus. Gramatikos tikrintuvas aptinka dažniausiai pasitaikančias lietuvių kalbos gramatikos klaidas: žodžių rašymą kartu ir skyrium, įterpinių ir įterpiniais nelaikomų žodžių, linksnių skyrybą, bendraties formų vartojimą bei kitas kalbos ypatybes.

Viena naujovių – „Vertimo vedlys“. Ši programa automatiškai nustato verčiamo teksto kalbą, išanalizuoja kontekstą, nustato žodžio funkciją sakinyje ir išverčia žodžius arba žodžių junginius. Tiesa, kol kas sakiniai ar frazės verčiami tik iš anglų kalbos. Norint skaityti tekstus rusų, vokiečių ar prancūzų kalbomis, „Vertimo vedlys“ pateikia tik po vieną žodį.

Anot G.Karausko, tokios programos, kaip „Google Translator“ ar „VDU vertėjas“, nors yra nemokamos, nėra konkurentai „Vertimo vedliui“ jau vien dėl to, kad šis turi kur kas platesnį žodyną.

Be to, „Tildės Biuro 2009“ pirkėjai gauna nemokamą vienerių metų „atnaujinimų prenumeratą“ – kiekvienas vartotojas gaus visus internete pateikiamus naujus ir patobulintus užsienio kalbų žodynus, pagerintus rašybos įrankius bei kitas priemones. Vėliau prenumeratą bus galima prasitęsti.

Į šią programinę įrangą taip pat įeina per 140 dažniausiai naudojamų dokumentų šablonų – nuo CV iki pareiškimo policijai – bei 80 šriftų rinkinių, turinčių lietuviškus ir rusiškos kirilicos rašmenis.

Kad „Tildės biuras 2009“ tinkamai veiktų, būtina naudoti „Microsoft“ operacines sistemas „Windows XP“ ar „Vista“, rašybos tikrintuvas sinchronizuojasi su „Office“ programų rinkiniu („Word“, „Excel“ ir t.t.). Naudoti „Tildės biurą 2009“ su nemokamais „Microsoft Office“ pakaitalais, tokiais kaip „Open Office“, kol kas nėra galimybės.

„Tildės Biurą 2009“ galima įsigyti daugelyje kompiuterine ir programine įranga prekiaujančių įmonių. Įsigyjant kompiuterį „BMS“ ar „ICG“ salonuose šis programinis paketas suteikiamas nemokamai. Perkant atskirai programinės įrangos komplektas kainuoja apie 440 Lt, tačiau įsigyjant didesnį kiekį kiekvienos licenzijos kaina mažėja priklausomai nuo darbo vietų skaičiaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius