Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

IT milžinei IBM sukanka 100 metų

Kompanija IBM šiandien švenčia 100-asias savo įkūrimo 1911-ųjų birželio 16 d. metines. Šią progą viena didžiausių pasaulio informacinių technologijų korporacijų pasitinka pristatydama naują IBM 100-metį apžvelgiančią knygą ir „Oskaro“ laureato Davis Guggenheim sukurtą dokumentinę juostą „Wild ducks“.
IBM kompanija
IBM kompanija / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Gimtadienis

IBM vadovo Samuel J. Palmisano teigimu, kompanija per 100 metų išmoko pagrindinę pamoką, kad ilgalaikė sėkmė įmanoma tik valdant ir planuojant ilgam laikotarpiui. „IBM specialistams mąstymas ilgam laikorpiui reiškia nuolatinį judėjimą pirmyn“, – teigia S.J. Palmisano.

Minint šią apvalią datą, daugelis ekspertų pažymi, kad IBM per 100 metų suvaidino vieną pagrindinių vaidmenų iš pagrindų keičiant verslą, mokslą ir visuomenę. Tą iliustruoja daugelis šiandien prisimenamų kompanijos istorijos epizodų: investicijos į mokslinius tyrimus didžiosios depresijos metais, pirmojo kietojo disko sukūrimas, pirmojo personalinio kompiuterio ir brūkšninio kodo išradimai. Kompanijos atstovai prie šlovingiausių IBM akimirkų priskiria ir neseniai žmogaus protą TV viktorinoje pergudravusį superkompiuterį „Watson“.

Jubiliejaus išvakarėse 300 tūkst. IBM darbuotojų ir veteranų su šeimomis tapo savanoriais – savo verslo įgūdžius ir darbo patirtį taikė bendruomenių ir visuomenės labui. Bendra savanoriško darbo visame pasaulyje trukmė prilygo net 850 metų.

Vienas seniausių šios datos sulaukusių IBM veteranų 105 metų Luis A. Lamassonie pažymėjo, kad IBM visada buvusi viena geriausių kompanijų dėl joje dirbančių žmonių. Įsidarbinęs 1933 metais, jis atidavė kompanijai 38 metus ir tapo IBM Lotynų Amerikos regiono vadovu.

IBM šimtmečiui pristatomas dokumentinis filmas „Wild Ducks“ – tai duoklė IBM klientams, kurie siekdami progreso išdrįso pasipriešinti tradiciniam mąstymui. Filmu apie klimato kaitą „Nepatogi tiesa“ išgarsėjusio dokumentalisto juosta – jau trečias IBM šimtmečiui skirtas kino projektas. Ansčiau pristatytas „100x100“ yra detali kompanijos istorijos chronologija, o „They Where There“ išsamiai atskleidžia svarbiausių pasiekimų istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius