Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijoje į naujosios žaidimų konsolės „Nintendo 3DS“ pristatymą susirinko tūkstančiai žmonių (nuotraukos, VIDEO)

Japonijoje tūkstančiai kompiuterinių žaidimų mėgėjų šeštadienį susirinko prie parodų rūmų Tokijuje, kur šios pramonės milžinė „Nintendo“ pirmąkart leido visuomenei išmėginti savo naują žaidimų konsolę su trimačio vaizdo (3D) galimybe.
Naujoji žaidimų konsolė „Nintendo 3DS“
Naujoji žaidimų konsolė „Nintendo 3DS“ / „Scanpix“ nuotr.

Naujos kartos nešiojamąja konsole su dviem ekranais trimačio vaizdo žaidimus galima žaisti be specialių akinių.

Naujojo prietaiso nespėta išleisti prieš Kalėdas, tačiau vasario 26 dieną jis bus pradėtas pardavinėti Japonijoje, o kovą – Jungtinėse Valstijose, Europoje ir Australijoje.

Tūkstančiai žaidimų aistruolių užplūdo parodų rūmus Tokijo rytiniame rajone Čiboje – čia „Nintendo“ pradėjo tris dienas truksiantį konsolės 3DS pristatymą, į kurį įėjimas nemokamas.

„Nintendo“ nenurodė, kiek žmonių susirinko į šį renginį, tačiau daugybė žmonių nepabūgo kelias valandas stovėti eilėse, kad galėtų kelias minutes išbandyti naują aparatą.

„Buvo smagu, aš jos noriu“, – sakė 12–metė Reika, aplankiusi pristatymą su savo tėvais.
Jos 48 metų tėvas taip pat atrodė sužavėtas.

„Keista, kaip išnyra vaizdai – tarsi trimatėje televizijoje, dėvint specialius akinius“, – sakė jis, pridūręs, kad jo dukra gaus naująjį aparatą, nors šeima jau yra įsigijusi kelias kitas žaidimų konsoles.

Tačiau tėvas pareiškė, kad dukros žaidimų laikas veikiausiai bus ribojamas.

„Nemanau, kad leistina ilgai be pertraukos žaisti trimačius žaidimus, nes jie labiau vargina“ negu įprasti kompiuteriniai žaidimai, sakė jis

„Nintendo“ perspėjo, kad iki šešerių metų vaikams nepatartina žaisti naująja 3D konsole, nes tai gali pakenkti jų regai.

Naujojo aparato sukuriamą vaizdo gylio iliuziją galima sustiprinti arba susilpninti, kad juo būtų galima žaisti dvimačio ir trimačio vaizdo režimu; taip pat jame įmontuotais fotoaparatais galima daryti trimačio vaizdo nuotraukas.

VIDEO: New Mass Effect 2 DLC & Nintendo 3DS Dangers? - IGN Daily Fix, 1.04

24 metų studentas Masatoshi Sakazaki sakė, jog jam buvo verta pusvalandį laukti eilėje, kad išbandytų vieną kovų žaidimą.

„Žaidimas atrodo visiškai naujas su tikroviškais trimačiais vaizdais“, – jis pasakojo apie savo įspūdžius žaidžiant žaidimą „Sengoku Musou“, kurio veikėjai ginkluoti kardais ir šaunamaisiais ginklais.

Tačiau jaunuolis pridūrė, kad naujoji konsolė turi savų trūkumų.

„Nesu pratęs prie trimačių vaizdų. Netgi dešimt minučių žaidimo mane išvargino“, – sakė jis.
Šis konsolė turi „Nintendo DS“ serijai būdingus du skystųjų kristalų ekranus – viršutinis rodo 3D vaizdus, antrasis yra jautrus lietimui ir valdomas lazdele.

Budėjimo režime konsolė gali aptikti netoliese esančius kitus 3DS aparatus, keistis su jaus duomenimis, automatiškai priimti kvietimus dalyvauti grupiniuose žaidimuose.

Parodoje buvo pristatyti daugiau nei 20 žaidimų, kuriuos galima žaisti 3D režimu – nuo taikių, kuriuose žaidėjai turi rūpintis virtualiais šuniukais, iki futbolo simuliatorių ir kovinių žaidimų.
Daugelis išbandžiusiųjų gyrė vaizdo kokybę.

„Vaizdo kokybė buvo gera, o vaizdai išnyra iš ekrano labiau nei tikėjausi“, – savo įspūdžius pasakojo 19–metis Genki Arakaki, vienas iš pirmųjų pamačiusių ištraukas iš kovinio žaidimo „Metal Gear“.

G.Arakaki sakė įsigysiantis konsolę, kuri kainuos 25 tūkst. jenų (796 litus).

„Žaidimai tampa labiau dinamiški, todėl manau, kad verta juos padaryti trimačiais“, – pareiškė jis.
Milžiniško populiarumo sulaukusių konsolių „Nintendo DS“ pasaulyje parduota daugiau nei 130 mln. Naujoji 3D versija jau sulaukė didelio žiniasklaidos ir žaidėjų dėmesio.

3DS taps varžove kompanijos „Sony“ gaminamai konsolei „PlayStation Move“, kurios vartotojai 3D žaidimus gali žaisti dėvėdami specialius akinius ir valdydami juos vairalazdėmis.  

VIDEO: Dead or Alive: Dimensions Trailer for Nintendo 3DS at Nintendo World 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius