Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau netrukus sulauksime naujų „Nokia“ telefonų

Ateinančių metų pradžioje prekyvietes pasieks naujutėlaičiai „Nokia“ telefonai. Šįkart - su „Android“ operacine sistema, rašo „The Verge“.
„Gorilla Glass 3” apsauginiu stiklu padengtas „Lumia 1020” ekrano raiška sieks 1280 x 768 taškų
„Gorilla Glass 3” apsauginiu stiklu padengtas „Lumia 1020” ekrano raiška sieks 1280 x 768 taškų / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gegužės mėnesį paskelbusi planus grįžti į išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių rinką, Suomijos bendrovė šiandien, užbaigus licencijavimo sutartį su „HMD Global“, atskleidė daugiau žinių apie ateitį. Taip pat Suomijoje dirbanti bendrovė HMD yra naujieji telefonų su „Nokia“ prekės ženklu namai – licencijavimo sutartis galios bent 10 metų.

Savo interneto svetainėje „Nokia“ atnaujino telefonams skirtą dalį, taip besiruošdama šio kultinio prekės ženklo įrenginių grįžimui. Nuo telefonų „Nokia“ prekės ženklas buvo pašalintas po to, kai Suomijos įmonės išmaniųjų įrenginių padalinį įsigijo „Microsof“, pasirinkę palikti tik „Lumia“ ženklą.

Su šiam gamintojui neįprasta „Android“ operacine sistema („Nokia“ telefonuose yra išbandę ir „Symbian“, ir „MeeGo“, ir „Windows Phone“, bet ne „Android“ sistemas) telefonai pasirodys pirmoje 2017 metų pusėje. O kartu su jais bus išleisti ir „Nokia“ prekės ženklo klasikiniai, mygtukiniai telefonai.

Beje, eksperimentų su „Android“ suomiai nevengė dar ir iki sandorio su „Microsoft“, o iškart po mobiliųjų telefonų padalinio pardavimo buvo išleistas į „iPad mini“ labai panašus planšetinis kompiuteris su „Android“ sistema.

„Nokia“ grįžimas į išmaniųjų telefonų rinką – net jei tai bus ir ne pačios „Nokia“ kompanijos darbas, o tik jų vardo etiketės klijavimas – yra įdomus posūkis istorijoje, pasakojančioje, kaip „Microsoft“ ir „Nokia“ bandė atrasti savo vietą „Android“ ir „iOS“ dominuojamame išmaniųjų telefonų pasaulyje. Ir tik kitų metų pradžioje aiškiai sužinosime, ar „Nokia“ tą vietą atras prisijungdama prie „Android“ gamintojų stovyklos, ar sugebės pakonkuruoti su „Google“, „Samsung“, LG, „Sony“ ir kitais garsiais vardais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius