Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau žinomi visi „TEDxVilnius 2014“ pranešėjai

Vasario 22 d. įvyksiančios konferencijos „TEDxVilnius 2014“ organizatoriai besibaigiant dalyvių registracijai, kuri bus uždaryta jau rytoj, nudžiugino „TEDx“ entuziastus bei gerbėjus ir paskelbė visus 17 konferencijoje pasirodysiančius pranešėjus.
TEDxVilnius logotipas
TEDxVilnius logotipas
Temos: 2 TEDx NASA

Visą dieną truksianti konferencija bus suskirstyta į keturias sesijas. Pirmosios tema – TO CONCEIVE. Čia savo patirtimi ir įžvalgomis dalinsis Carlas Bärstadas, kuris paaiškins, kaip technologijų naudojimas mokymą gali paversti smagiu ir įtraukiančiu.

NASA inžinierius papasakos apie iniciatyvą, kuria siekiama mėgėjų sukonstruota raketa į kosmosą iškelti žmogų.

Biotechnologijų studentas Paulius Lukas Tamošiūnas supažindins auditoriją su iniciatyvomis, dėl kurių Lietuvoje pradėti rengti tarptautiniai mokslo konkursai. Vaiva Vyšniauskaitė, viena iš programos „Renkuosi mokyti“ dalyvių, kartu su kolegomis renginio dalyviams papasakos apie mokytojo darbą ir kaip jis gali paskatinti vaikus siekti itin aukštų rezultatų. Pirmąją sesiją užbaigs „Gsummit” vadovas Gabe Zichermannas, kuris paaiškins, kaip žaidimai gali pakeisti ištisą švietimo sistemą.

Antroji sesija bus skirta kūrybai ir konstravimui – jos tema yra TO BUILD. Pirmieji salėje susirinkusiuosius nustebins „Liūdni slibinai“. Vėliau į sceną pakils architektas Mindaugas Pakalnis, papasakosiantis apie tvariąją inžineriją. Trečiasis bus Carlo De Michelis. Jis bandys įtikinti, kad automobilį susikonstruoti gali kiekvienas iš mūsų. O Koenas Olthuis as papasakos, kaip žmonės galėtų gyventi vandenynuose plūduriuojančiuose miestuose.

Per trečiąją sesiją pranešėjai kalbės apie suvokimą, nes šios renginio dalies tema – TO EMBRACE. Ją pradės Kristianas Von Bengtsonas, buvęs NASA inžinierius. Jis papasakos apie iniciatyvą, kuria siekiama mėgėjų sukonstruota raketa į kosmosą iškelti žmogų. Peter is Boydas aiškins, kokie ateityje būsime mes ir kokia bus gamta. Dr. Ieva Sliesoraitytė atskleis, kaip mokslo pažanga gali padėti regėjimą praradusiems žmonėms. Seanas Wardas paskatins pažvelgti į genų inžinerijos ateitį, o sesiją užbaigs Tomas Dombrovolskis – perkusininkas, kuris išgarsėjo kaip unikalių muzikos instrumentų kūrėjas ir atlikėjas.

Ketvirtąją sesiją pradės gatvės šokių teatro „Low Air“ kolektyvas. Po jų scenoje pasirodys Giorgio Metta – Italijos technologijų instituto „iCub“ skyriaus direktorius, koordinuojantis į žmones panašių robotų, galinčių savarankiškai mokytis, kūrimą. Priešpaskutinis konferencijos pranešėjas bus lietuvis – psichoanalitikas ir psichoterapeutas Eugenijus Laurinaitis. Jis renginio dalyviams papasakos apie tai, kaip pasikeičia vaikų mąstymas ir aplinkinio pasaulio suvokimas, kai jie suauga. O renginį užbaigs Kingsley Aikins – kompanijos „Diaspora Matters“ įkūrėjas. Konferencijos organizatorių teigimu, jo pranešimas apie tai, kodėl svarbu palaikyti ryšį su po pasaulį išsibarsčiusiais tautiečiais, bus vienas įsimintiniausių visoje „TEDxVilnius“ konferencijų istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius