-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV atidarytas „Microsoft“ Kibernetinio saugumo centras

„Microsoft“ korporacija savo būstinėje Redmonde (JAV) atidarė Kibernetinio saugumo centrą, kuris apjungs visas ligi šiol egzistavusias „Microsoft“ saugumo programas elektroninėje erdvėje. Kibernetinio saugumo centre bus kaupiama teisinė ir technologinė patirtis, kuriamos naujausios kovos priemonės bei sprendimai bei sujungiama skirtinga atskirų sektorių patirtis – tai padės efektyviau kovoti su nusikaltimais elektroninėje erdvėje.
„Microsoft“
„Microsoft“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kiekvienais metais skaitmeniniai nusikaltimai asmeniškai ir finansiškai paliečia milijonus gyventojų visame pasaulyje. Kibernetinis centras kovos su visais internetiniais nusikaltimais, įskaitant kenkėjiškas programas, „botnet“ tinklus, intelektinės nuosavybės vagystes ir vaikų išnaudojimą elektroninėje erdvėje. Kibernetinio saugumo centro tikslas – užtikrinti, kad žmonės visame pasaulyje galėtų pasitikėti savo kompiuteriniais įrenginiais ir paslaugomis, kuriomis naudojasi.

Vartotojai siųsdamiesi „piratines“ kompiuterių programas turi 33 proc. tikimybę užkrėsti savo kompiuterius virusais ir kenkėjiškomis programomis.

„Kibernetinio saugumo centre susivienys mūsų ekspertai su partneriais ir vartotojais dėl pagrindinio tikslo – kad žmonės būtų saugūs internete, – sako Davidas Finnas, asocijuotas „Microsoft“ Skaitmeninių nusikaltimų padalinio patarėjas. – Sujungdami tinkamus įrankius, technologijas ir patirtį mes galime užtikrinti skaitmeninį žmonių saugumą“.

Šiemet „Microsoft“ užsakymu „International Data Center“ (IDC) atliko pasaulinį „piratinės“ programinės įrangos tyrimą ir nustatė, kad vartotojai siųsdamiesi „piratines“ kompiuterių programas turi 33 proc. tikimybę užkrėsti savo kompiuterius virusais ir kenkėjiškomis programomis. Vartotojai identifikuodami užkratus ir taisydami jų padarytą žalą sugaištų 1,5 mlrd. valandų ir išleistų apie 22 mlrd. JAV dolerių (apie 76 mlrd. litų). Bendrovėms virusų ir kenkėjiškų programų žala gali siekti 114 mlrd. JAV dolerių, kuriuos jos turėtų išleisti spręsdamos tokių programų sukeltas programišių atakas.

„Microsoft“ Kibernetinio saugumo centras turės 12 padalinių ir regioninių laboratorijų visame pasaulyje: Pekine, Berlyne, Bogotoje, Briuselyje, Dubline, Edinbore (JAV), Guargaone (Indija), Honkonge, Miunchene, Singapūre, Sidnėjuje ir Vašingtone. Skirtingose pasaulio vietose įsikūrę Kibernetinio saugumo centro padaliniai padės tiksliau identifikuoti ir analizuoti kenkėjiškas programas ir intelektinės nuosavybės nusikaltimus, o taip pat dalinsis savo patirtimi ir sprendimais su klientais ir partneriais visame pasaulyje.

Centras naudosis tokiomis technologijomis kaip „SitePrint“, kuri padeda atpažinti organizuotas nusikalstamas grupuotes internete, „PhotoDNA“, kuri yra pagrindinis kovos su vaikų pornografija internete sprendimas, taip pat nauja tyrimo priemone „Cyberforensincs“, fiksuojančia skaitmeninius nusikaltimus, įskaitant sukčiavimą ir identiteto vagystes, bei „Microsoft“ kibernetinių tyrimų patirtimi neutralizuojant „botnet“ tinklus.

Kibernetiniame centre taip pat yra erdvė partneriams, kur kibernetinio saugumo ekspertai iš viso pasaulio galės dirbti su „Microsoft“ ekspertais neribotą laiką. Kibernetinio saugumo centre dirbs apie 100 teisininkų, analitikų, techninių ekspertų ir kitų sričių specialistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius