-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jungtiniai Arabų Emyratai uždraus naudotis išmaniųjų telefonų „BlackBerry“ pagrindinėmis funkcijomis

Persijos įlankos regiono verslo ašis Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) sekmadienį paskelbė blokuosiantys galimybę naudotis kai kuriomis svarbiausiomis išmaniųjų telefonų „BlackBerry“ funkcijomis, kurios esą pažeidžia įstatymus ir kelia pavojų saugumui.
„Blackberry“
„Blackberry“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pagal nepatvirtintus pranešimus, tokį pat žingsnį artimiausiu laiku gali žengti Saudo Arabija.

JAE sprendimas įsigalios spalio 11 dieną ir galios, kol bus pasiektas teisinis susitarimas, sakoma Telekomunikacijų reguliavimo valdybos (TRA) tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Ten pat nurodoma, kad šis sprendimas buvo priimtas „po kelių nesėkmingų mėginimų pasiekti, kad „BlackBerry“ funkcijos būtų suderintos“ su JAE įstatymais.

„Kai kurios „BlackBerry“ funkcijos, tokios kaip komunikatoriaus, elektroninio pašto ir interneto naršyklės programos, dėl savo techninio pobūdžio tebėra nesuderinamos su vietos įstatymais“, – informuoja TRA.

Šios funkcijos „leidžia asmenims vykdyti pažeidimus, išvengiant teisinės atsakomybės, o tai gali sukelti pavojingų padarinių visuomenei, teisei ir nacionaliniam saugumui“.

„Gindami viešąjį interesą, šiandien informavome telekomunikacijų paslaugų tiekėjus šalyje apie mūsų sprendimą sustabdyti „BlackBerry“ komunikatoriaus, elektroninio pašto ir elektroninės naršyklės funkcijų naudojimą“, – nurodė TRA vadovas Mohammedas al Ghanemas.

Pareigūnas pridūrė, kad šis sprendimas galios, „kol bus pasiektas sprendimas, suderinamas su šalies telekomunikacijų įstatymais“.

Saudo Arabija taip pat tikriausiai uždraus naudojimąsi minėtomis „BlackBerry“ funkcijomis, vienos šios šalies telekomunikacijų kompanijos pareigūnas sekmadienį sakė naujienų agentūrai AFP, nors kita firma tokius pareiškimus paneigė.

Saudo Arabijoje yra daugiau nei 700 tūkst., o JAE – apie 500 tūkst. „BlackBerry“ vartotojų. Pastaroji šalis yra svarbus verslo centras, ypač jos klestintis Dubajaus Emyratas.

Tuo tarpu Paryžiuje veikianti žiniasklaidos priežiūros organizacija „Žurnalistai be sienų“ apkaltino JAE „persekiojant ir suėminėjant  „BlackBerry“ komunikatoriaus vartotojus, kurie esą mėgino organizuoti protestą“ prieš benzino kainų didinimą.

JAV telekomunikacijų institucijos kontroliuoja prieigą prie interneto, taip pat filtruoja pornografinį turinį ir kai kuriuos politinius tinklalapius.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius