-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip telefoną paversti muzikos grotuvu?

Summertime... and the livin‘ is easy – šiuos garsiosios kompozitoriaus Džordžo Geršvino arijos žodžius vis dažniau norisi niūniuoti žvilgtelėjus pro langą. Sinoptikai ir vėl kylanti oro temperatūra leidžia viltis, kad pagaliau sulaukėme pačios tikriausios vasaros.
Telefonas
Telefonas / TELE2 nuotr.
Temos: 2 Tele2 Nokia

O vasarą juk visi norime ilsėtis, pramogauti, džiaugtis, linksmintis... Tačiau kokios gi linksmybės be muzikos? Laimei, dabar mėgstamų dainų galite klausytis, kad ir kur nuvyktumėte – tereikia su savimi turėti mobilųjį telefoną. Trumpai aptarkime, kaip jį nesunkiai galima paversti muzikos grotuvu ir tikru vasaros vakarėlių epicentru.

Kad mobiliuoju telefonu galėtumėte leisti muziką, pirmiausiai ji kažkaip turi telefone atsidurti. Tai gali atsitikti įvairiais būdais:

- Radijo bangomis. Daugelio modelių mobilieji telefonai turi dar gamykloje įdiegtas programėles, leidžiančias telefonu klausytis radijo. Jeigu jūsų telefone jos kažkodėl dar nėra, radijui klausyti skirtų programėlių galite parsisiųsti nemokamai – pavyzdžiui, „TuneIn“ programėlę išmaniesiems telefonams su ‚Android“ operacine sistema ar internetines radijo programas priimančią „Nokia Internet Radio“ populiariesiems „Nokia“ telefonų modeliams.

- Internetu. Radijo stotys – ne vienintelis muzikos šaltinis pasauliniame tinkle. Savo mėgiamų atlikėjų kūrinių galite rasti įvairiose populiariose interneto svetainėse, kurias taip pat galite pasiekti iš savo mobiliojo telefono – pavyzdžiui „Youtube“ ar „MySpace“. Be to, muzikos kūrinius galite atsisiųsti į savo telefoną tiesiai iš interneto – kad ir mūsų mobiliojo interneto svetainės wap.tele2.lt. Išmaniųjų telefonų savininkams gali pasitarnauti specialios programėlės, tokios kaip „Free Music Download“, leidžiančios surasti ir nemokamai parsisiųsti daugybę muzikos kūrinių.

- Iš jūsų kompiuterio. Turbūt nesuklysime teigdami, kad didžiausia dalis jūsų klausomos muzikos į telefoną patenka iš kompiuterio „mp3” bylų pavidalu. Norint perkelti į telefoną kompiuteryje saugomus muzikos įrašus, telefoną pirmiausiai reikia sujungti su kompiuteriu. Tai galima padaryti „Bluetooth“ ryšiu, tačiau gerokai patogesnis ir spartesnis būdas – telefoną prie kompiuterio prijungti USB kabeliu. Daugelis gamintojų jį prideda prie paties mobiliojo telefono.

Kad galėtumėte kompiuteriu tvarkyti duomenis, esančius telefone, ir perkelti į jį muzikos įrašus, telefoną greičiausiai teks susieti (sinchronizuoti) su kompiuteriu. Tam gali reikėti atsisiųsti ir įsidiegti kompiuteryje specialią programinę įrangą – ją savo interneto svetainėse pateikia gamintojai („Nokia“, Samsung“,LG“, „Sony Ericsson“ ir kiti).

Kai jau turite mėgstamą muziką savo telefone, galite pradėti diskoteką. Šiuolaikiniai telefonai paprastai būna aprūpinti specialiomis programomis, skirtomis leisti garso įrašus – muzikos grotuvais. Tačiau jei nesate linkę apsiriboti vien tik tuo, ką siūlo gamintojai, galite pasidairyti ir kitų programėlių muzikai klausyti.

Jų tikrai netrūksta: jeigu kompiuteryje įpratote klausytis muzikos naudodamiesi populiariuoju „WinAmp“ grotuvu, jį galite įsidiegti ir į savo „Android“ išmanųjį telefoną. Programėlė „PowerAMP“ leis atkurti ne tik „mp3“, bet ir daugelio kitų formatų įrašus. Išmaniųjų „Nokia“ telefonų šeimininkus galėtų sudominti programėlė „Mood Agent“, padedanti sudėlioti telefone esančius įrašus į geriausiai jūsų nuotaiką atitinkančius grojaraščius.

Grotuvą jau turite? Belieka nuspręsti, ar muzikos klausysitės patys sau, ar dalinsitės ja su aplinkiniais. Pirmuoju atveju jums reikės ausinių – jas taip pat greičiausiai radote savo telefono pakuotėje, tačiau ausinių (gražesnių, galingesnių, patogesnių ir t.t.) galima įsigyti ir prekybos salonuose bei internete.

Jei norite, kad muziką girdėtų ir jūsų draugai, turite dvi galimybes:

- Leisti įrašus tiesiai iš telefono garsiakalbio. Be abejo, šiuo atveju garso kokybė nebus pati aukščiausia. Antra vertus, taip klausantis muzikos telefono baterija greičiau išseks. Verta atsiminti, kad iš jūsų telefono sklindanti muzika gali patikti toli gražu ne visiems ir gerokai erzinti, pavyzdžiui, niekuo dėtą bendrakeleivį viešajame transporte.

- Prijungti telefoną prie išorinio prietaiso. Šiuolaikiniai telefonai paprastai aprūpinti 3,5 mm sąsaja. Per ją prie telefono galima prijungti tiek ausines, tiek garso kolonėles – tokias pat, kokias jungiate ir prie savo kompiuterio. Beje, naujesnės kolonėlės, ypač skirtos nešiojamiesiems kompiuteriams, gali turėti ir USB sąsają. Bet kuriuo atveju, garso kokybę lems jūsų naudojamos kolonėlės. Su daugeliu mėgėjiškų ir, palyginus, nebrangių modelių galima surengti visai padorią diskoteką.

Linksmų vakarėlių!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius