-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip užblokuoti nepageidaujamą numerį „Android“ telefone?

Susisiekti su šeimos nariais ar draugais išmanūs telefonai leidžia labai lengvai. Tačiau ne kiekvienas mums skambinantis pradžiugina – pardavėjai, draudimo agentai ir kiti įkyruoliai kartais visiškai neduoda ramybės. Laimei, yra aplikacijų, kurios keliais mygtuko paspaudimais leis jų atsikratyti.
Naujų „Nexus“ telefonų pristatymas
Naujų „Nexus“ telefonų pristatymas / Scanpix. nuotr.

Androidauthority.com pateikia keletą blokavimo būdų.

Gamyklinė įranga

Dauguma naujausių „Android“ telefonų leidžia užblokuoti nepageidaujamus telefono numerius. Tiesa, daugelis gamintojų ją integravo sukūrę savo programinę įrangą, todėl procedūra gali būti specifinė ir priklauso nuo telefono modelio.

Daugelis gamintojų ją integravo sukūrę savo programinę įrangą, todėl procedūra gali būti specifinė ir priklauso nuo telefono modelio.

Tie, kas turi „Nexus 5X” ar „Nexus 6P“ nepageidaujamus numerius gali užblokuoti paprastai: nuėję į skambučių registrą, ilgiau palaikę pirštą ties skambučių sąrašu ir pasirinkę „Block Number“.

Antrasis būdas – nuėjus į nustatymus meniu sąraše pasirinkti „Call Blocking“.

„Samsung“ telefonuose nepageidaujamus numerius galima užblokuoti atidarius telefono aplikaciją, pasirinkus norimą blokuoti numerį ir paspaudus „More“, tuomet – „Add to Auto-Reject List“.

Daugiau parametrų bus pasiekiama nustatymų meniu pasirinkus Call Settings > All Calls > Auto Reject.

Blokavimas LG telefonuose taip pat pasiekiamas per telefono aplikaciją joje pasirinkus trijų taškelių ikoną viršutiniame dešiniame kampe, tuomet – „Call Settings“ ir „Reject Calls“. „+“ mygtukas leis pasirinkti norimus blokuoti numerius.

HTC savininkai numerius galės užblokuoti telefono aplikacijoje ilgiau palaikę pirštą ant ekrane matomo telefono numerio, tuomet – „Block Contact“ ir OK.

Trečiųjų šalių aplikacijos

Nemokama blokavimui skirta programėlė „Mr. Number“ leidžia užblokuoti nepageidaujamus skambučius ir teksto žinutes.

Įsirašius aplikaciją reikės surinkti šalies kodą ir savo telefono numerį.

Numerius galima skirstyti pagal kategorijas – paskambinus vieniems skambutis automatiškai bus atmetamas, kitiems – nukreipiamas į balso pašto dėžutę, o trečiąją grupę sudarys išimtys, kurioje esantys numeriai galės jus pasiekti.

Šalia skambinančiojo numerio galite parašyti komentarą, kuris pasirodys, kai iš jo bus mėginama su jumis susisiekti.

Kita nemokama programėlė „Call Blocker“ leis suskirstyti kontaktus į „juodąjį“ ir „baltąjį“ sąrašus – pirmojo sąrašo numeriai bus blokuojami.

Už papildomą mokestį galima gauti „Private Space“ funkciją, kuri saugioje virtualioje aplinkoje laikys skambučius ir SMS žinutes.

Nemokama programėlė „Call Blacklist“ taip pat leis nesunkiai rankiniu būdu pasirinkti blokuojamus numerius, o už papildomą trijų dolerių mokestį bus pasiekiama daugiau specifinių parametrų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius