-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalifornijoje pradėjo veikti didžiausia pasaulyje Saulės elektrinė

Pabaigus „Topaz“, 550 MW jėgainę, Kalifornijoje pradėjo veikti didžiausia pasaulyje Saulės elektrinė. „Topaz“ projektas užbaigė galutinę 40 MW (AC) fazę, praneša „Greentech Media“. Elektrinė įeis į istoriją ne tik kaip pirmoji prijungta prie tinklo didesnės nei 500 MW galios Saulės elektrinė JAV, bet ir didžiausia Saulė elektrinė, prijungta prie tinklo pasaulyje. Pranešama, kad 24,6 km² plote instaliuoti 9 milijonai skydelių.
Taip atrodo didžiausia pasaulyje Sauės elektrinė
Taip atrodo didžiausia pasaulyje Sauės elektrinė / Topaz nuotr.

Tai 2,5 milijardų dolerių projektas, kurio statyba prasidėjo prieš porą metų. Jo savininkas yra „MidAmerican Solar“, Fynikse įsikūręs „MidAmerican Renewables“ padalinys. „Topaz“ apibūdinama kaip 550 megavatų fotovoltinė elektrinė.

„Topaz“ projektas sukurtas taip, kad vietiniai augalai ir gyvūnai nebūtų trikdomi, Saulės energija renkama pasyviai.

Projekto vystytojas yra „First Solar“, savo tinklalapyje rašantis, kad projekto pagaminamos elektros pakaks 160 000 vidutinių Kalifornijos namų. „Topaz“ yra San Luis Obispo apygardoje, Kalifornijoje, šiaurės vakariniame Carrisa lygumų kampe.

First Solar sakė, kad vieta pasirinkta, apsvarsčius prieinamus Saulės išteklius, atstumą iki esančių elektros perdavimo linijų, esamą žemės naudojimą, ir aplinkosauginį jautrumą. Jie sako, kad „Topaz“ įsikūręs iš esmė „ne geriausioje“ aktyviai kultivuojamoje žemėje, turinčioje „ribotą produktyvumą“.

„Topaz“ statymo vietoje yra geriausias apšviestumas „Pacific Gas and Electric“ (PGE) aptarnaujamoje teritorijoje. „Topaz“ projektas sukurtas taip, kad vietiniai augalai ir gyvūnai nebūtų trikdomi, Saulės energija renkama pasyviai. Veikiančių skydelių valyti nereikia, o augmenija paliekama, kad būtų mažiau dulkių.

„Greentech Media“ pranešime sakoma, kad PGE pirks elektrą iš „Topaz“ projekto pagal elektros pirkimo susitarimą. „MidAmerican Solar“ teigimu, PGE kompanija pirks projekto elektrą pagal 25 metų elektros pirkimo susitarimą.

Skaičiuojama, kad jei nebūtų elektrinės, per metus atitinkamam energijos kiekiui pagaminti reikėtų 377 tūkst. tonų anglies dioksido – maždaug tiek kasmet išmeta 73 tūkst. automobilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius