Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas ketvirtas europietis niekada nesinaudojo internetu

Europos Sąjungos (ES) statistikos agentūros „Eurostat“ duomenys rodo, kad maždaug kas ketvirtas iš 500 mln. ES gyventojų niekada nesinaudojo internetu. Lietuvoje internete nėra naršę trečdalis gyventojų.
Internetas
Internetas / 123rf nuotr.

„Eurostat“ tyrimas atliktas 27 šalyse, klausimai buvo uždavinėjami ES šalių piliečiams, kurių amžius svyravo nuo 16 iki 74 metų.

Prasčiausia situacija su interneto prieiga yra Rumunijoje, Bulgarijoje ir Graikijoje. Šiose šalyse niekada internetu nesinaudojo atitinkamai 54 proc., 46 proc. ir 45 proc. gyventojų.

Geriausiai pasirodė Švedija: šioje šalyje internetu niekada nesinaudojo tik 5 proc. jos piliečių. Visai nedaug atsilieka Danija ir Olandija (7 proc.).

Lietuva, kuri turi vieną sparčiausių interneto prieigų pasaulyje, vargu ar gali labai girtis savo piliečių kompiuteriniu raštingumu: net 33 proc. lietuvių teigė niekada nesinaudoję internetu. Kaimyninėje Latvijoje šis rodiklis mažesnis – 27 proc., Estijoje – 20 proc.

Visose ES šalyse kartu sudėjus prieigos prie interneto neturi apie 24 proc. piliečių. Palyginimui, 2006 metais šis rodiklis sudarė 42 proc.

Analitikai mano, kad iki 2015 metų niekada nesinaudojusių internetu ES piliečių skaičius sumažės iki 15 proc.

Taip pat pažymima, kad 2011 metais elektroninėmis paslaugomis naudojosi 58 proc. ES gyventojų. Aktyviausi šiuo atžvilgiu britai (82 proc.), danai ir vokiečiai (77 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius