-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaune mokslas vienija jėgas inovacijų ir verslo srityje

Trečiadienį pasirašyta jungtinė veiklos (partnerystės) sutartis tarp Kauno technologijos universiteto (KTU), Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) ir Lietuvos energetikos instituto (LEI). Šia sutartimi buvo įtvirtintas susitarimas sudaryti palankias sąlygas verslo įmonių ir mokslo institucijų bendradarbiavimui, skatinant inovatyvių technologinių sprendimų kūrimą ir inovacijų diegimą nacionaliniu ir tarptautiniu mastu.
Pasirašyta jungtinė veiklos sutartis tarp KTU, LSMU ir LEI 2
Pasirašyta jungtinė veiklos sutartis tarp KTU, LSMU ir LEI 2

Aukštojo mokslo institucijos (KTU, LSMU, LEI), pasirašydamos šią sutartį įkūrė Nacionalinį Inovacijų ir verslo centrą (toliau – NIVC) (seniau žinomo KTU Inovacijų ir verslo centro pagrindu), kuris vienys ir integruos mokslo ir verslo slėnių „Santaka“ bei „Nemunas“ veiklas. Naujasis centras bus atviras visiems mokslininkams, tyrėjams, studentams bei verslininkams. Taip siekiama sukurti tinkamas sąlygas teikti kokybiškų tyrimų paslaugas verslo įmonėms „vieno langelio“ principu ir taip efektyvinti mokslo ir verslo sąveikos procesus. Kita, ne mažiau aktuali NIVC veiklos sritis – technologijų kūrimo bei jų komercializavimo procesų koordinavimas, padedant kurti ir vystyti įmones bei pritraukti reikiamas investicijas.

Idėjos ir išradimai bus registruojami vieningoje sistemoje

Nacionalinio inovacijų ir verslo centro daug dėmesio bus skirta intelektinės nuosavybės valdymo procesams. Šiuo metu kiekvienas mokslininkas ar studentas, turintis idėją, ar norintis patentuoti produktą gali savo sumanymą užregistruoti vieningoje išradimų atskleidimo sistemoje „Stage-Gate“. Ši sistema pagrįsta pasaulyje plačiai naudojamu metodu, padedančiu atrinkti ir vystyti tik didžiausią komercinį potencialą turinčias verslo idėjas ir išradimus.

Anot NIVC centro direktoriaus dr. Almanto Danilevičiaus, tokio aukšto lygio bendradarbiavimas tarp aukštojo mokslo institucijų yra pagrįstas tarpusavio pasitikėjimo ir lygiateisiškos partnerystės principais. „Vieningai sutarėme, jog toks partnerystės modelis gali užtikrinti tvarų verslumo ir inovacijų kultūros vystymąsi Lietuvoje, o centralizuotas mokslo kompetencijų ir tyrimų infrastruktūros valdymas leis įgyvendinti aukščiausius mokslinei produkcijai keliamus kokybės reikalavimus“,- teigė NIVC direktorius dr. Almantas Danilevičius.

Jungtinės veiklos sutartis ir Nacionalinio inovacijų ir verslo centro įkūrimas – tai reikšmingas ir svarbus Lietuvos aukštojo mokslo institucijų bendradarbiavimo pavyzdys, atveriantis naujas galimybes inovacijų plėtrai ir šalies mokslo produkcijos kūrimui bei realizavimui tarptautinėse rinkose. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius