-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kibernetinę ataką prieš „Sony“ greičiausiai surengė rusai

Saugumo ekspertai, tyrę, kas įvykdė ataką prieš „Sony“, mano, kad Šiaurės Korėja su tuo gali neturėti nieko bendro. Linkstama prie nuomonės, kad kibernetinę ataką įvykdė rusai.
Kibernetinė ataka
Kibernetinė ataka / 123rf.com nuotr.

Kaip rašo „The New York Daily News“, tokios išvados prieita išanalizavus kalbą, kurią naudojo programišiai – esą jų gimtoji kalba yra rusų.

Mūsų tyrimas parodė, kad „Sony“ greičiausiai užpuolė rusų programišiai, greičiausiai ne Šiaurės Korėjos.

„Mūsų tyrimas parodė, kad „Sony“ greičiausiai užpuolė rusų programišiai, o ne Šiaurės Korėjos“, – sakė kibernetinio saugumo bendrovės „Taia Global“ atstovai.

Jų teigimu, tyrimo rezultatai nerodo, kad Šiaurės Korėja visiškai nieko dėta, tačiau jos dalyvavimas atakoje mažai tikėtinas.

„Taia Global“ tyrimas parodė, kad 15 iš 20 programišių vartotų frazių elektroniniuose laiškuose buvo rusų kalba, 9 frazės – korejiečių kalba.

Kino kompanija „Sony“ po masinio programišių įsilaužimo sulaukė grasinimų teroro išpuoliu, jeigu kino teatrus pasieks Šiaurės Korėjos lyderį Kim Jong-Uną pašiepianti satyrinė komedija „Interviu“.

Šiame filme rodoma, kaip du amerikiečių žurnalistai atvyksta į Šiaurės Korėją paimti interviu iš Kim Jong-Uno, kuriems CŽV patikėjo užduotį nužudyti diktatorių.

JAV prezidentas Barackas Obama apkaltino Šiaurės Korėjos programišius įsilaužus  į „Sony“ serverius, paviešino kompromituojančius laiškus, darbuotojų algas, kitą informaciją. Šiaurės Korėja kaltinimus atmetė.

JAV Prezidentas sprendimą nerodyti filmo pavadino neamerikietišku, nes taip žlugdoma viena pamatinių vertybių – žodžio laisvė.

Šiaurės Korėja kaltinimus atmetė ir šią savaitę apkaltino JAV prisidėjus prie to, kad visoje Šiaurės Korėjoje trumpam buvo dingęs internetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius