-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinai kerta „Samsung“ per pakinklius: pristatė triskart pigesnį „flagmanų žudiką“

Visas naujausio „Qualcomm“ procesoriaus „Snapdragon 835“ atsargas kelis pirmuosius gamybos mėnesius išpirko „Samsung“, tad konkurentai buvo priversti šiek tiek atsilikti nuo Pietų Korėjos milžinų. Tačiau „Galaxy S8“ gamybos tempams atslūgus jie puolė patys štampuoti įrenginius su naujaisiais procesoriais – ir smarkiai, smarkiai pigiau.
„Xiaomi Mi6“ išmanusis telefonas
„Xiaomi Mi6“ išmanusis telefonas / Gamintojo nuotr.

Turbūt nereikėtų stebėtis, kad pirmieji po „Samsung“ savo telefonus su „Snapdragon 835“ pasiūlė kinai. Tiesa, bendrovės „Xiaomi“ aparatas „Mi 6“ bent jau kol kas bus siūlomas tik Kinijos rinkai, rašo „Ars Technica“.

Lyginant su stulbinančiai atrodančiu „Mi Mix“, kuris kerėjo savo visiškai berėmiu ekranu, „Mi 6“ išoriškai yra tiesiog nuobodybių nuobodybė – „Xiaomi“ grįžo prie įprastos kiniškos mantros „daryk, kaip daro „Apple“ ir viskas bus gerai“, tad naujojo flagmano viršutinėje ir apatinėje priekinės sienelės dalyje bus ganėtinai storos juostos valdymo mygtukams ir jutiklių rinkiniui sutalpinti. Priekinėje sienelėje yra ir pirštų atspaudų skaitytuvas.

Ir jeigu jau norėtumėte skųstis, kad su tokiu dizainu telefono flagmanu nepavadinsi, tai štai jums pagrindinis jo privalumas: 337 eurai.

Jeigu norėtumėte skųstis, kad su tokiu dizainu telefono flagmanu nepavadinsi, tai štai jums pagrindinis jo privalumas: 337 eurai.

Tikriausiai nereikėtų lyginti, bet palyginkime su „Galaxy S8+“ – pastarojo kaina Lietuvoje yra beveik triskart didesnė, 908 eurai. Abiejuose telefonuose bus „Snapdragon 835“ procesorius (o „Xiaomi“ įrenginyje jis dar veiks ir didesniu dažniu), kiniškame gaminyje darbinės atminties kiekis bus 8 GB – „Samsung“ telefone šios atminties yra „tik“ 6 GB. Abiejuose įrenginiuose po 64 GB vidinės atminties, akumuliatoriaus talpa panaši (3350 mAh „Xiaomi“ telefone prieš 3500 mAh „Samsung“). Žinoma, „Samsung“ gali didžiuotis gerokai didesniu ekranu – 6,2 prieš 5,15 colio (o dar pastarojo raiška yra „tik“ „Full HD“ (1920 x 1080 taškų) ir kraštinių santykis – standartinis 9:16). Kitos esminės techninės charakteristikos sutampančios: „USB Type-C“ lizdas, ausinių lizdas, NFC ryšio technologija.

„Xiaomi“ į savo naujo telefono nugarėlę įmontavo dvigubą 12 MP raiškos kamerą su 2x optinio priartinimo galimybe ir plataus kampo objektyvu.

Telefono rėmelis pagamintas iš nerūdijančio plieno, o nugarėlė stiklinė. Bet jeigu nebijote, kad telefonas nukritęs sutrupės ir norite išskirtinumo – galite rinktis 404 eurus kainuojančią telefono versiją su keramikine nugarėle ir 18 karatų aukso kameros apvadais.

Telefonų, kurie bus siūlomi juodos, baltos ir mėlynos spalvų, galima tikėtis įsigyti nuo balandžio 28 dienos. Tiesa, tai nebus lengva – oficialiai jie siūlomi tik Kinijos rinkai, o bandant nusipirkti neoficialiai kyla didelė klastotės nusipirkimo rizika.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius