Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitąmet prekės ženklo „Sony Ericsson“ nebeliks

Korporacija „Sony“ oficialiai patvirtino ketinimus išpirkti savo švedų partnerio „Telefonaktiebolaget LM Ericsson“ dalį turimoje bendroje kompanijoje „Sony Ericsson“ ir tapti vieninteliu jos savininku.
„Sony Ericsson“ telefonas „Satio“.
„Sony Ericsson“ telefonas „Satio“. / Gamintojo nuotr.

Pastarasis sandoris japonų technologijų gigantui atsieis maždaug 1,05 mlrd. eurų ir tai reikš, kad dabartiniai 50 proc. akcijų, priklausančių „Ericsson“, pereis „Sony“ nuosavybėn.

„Sony Ericsson“, anksčiau garsėjusi savo kokybiškais ir funkcionaliais telefonais su originaliu bei stilingu dizainu, pasiūliusi daugybę inovacijų šioje srityje, šiuo metu išgyvena ne pačius geriausius laikus. Netgi „Android“ platformos pasirinkimas nepasiteisino.

Savo ruožtu „Sony“, įgydama visišką kontrolę bendrai valdomai kompanijai „Sony Ericsson“, papildys savo asortimentą išmaniaisiais telefonais, įgys daugybę patentų, susijusių su bevieliu mobiliuoju ryšiu.

Kaip teigia „Sony“ atstovai, sandoris tarp japonų ir švedų „Ericsson“ turėtų būti užbaigtas jau 2012 m. sausio mėnesį, tad jei viskas vyks be didelių nesklandumų, prekės ženklo „Sony Ericsson“ gerbėjai daugiau išmaniųjų telefonų su šiuo pavadinimu nepamatys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius