-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Knygų pakeitimas planšetėmis su „Windows 8“ baigėsi „stichine nelaime“

Pasaulyje yra nemažai mokyklų, kuriose vykdomas eksperimentas: kas būtų, jei užmirštume popierines knygas, o mokiniams duotume naudotis planšetiniais kompiuteriais? Vienai Airijos mokyklų toks bandymas baigėsi gana liūdnai.
„HP EliteBook Revolve 810”
„HP EliteBook Revolve 810” / Irmanto Gelūno nuotr.

Mauntrato valstybinė mokykla nusprendė šiais mokslo metais vietoje popierinių vadovėlių nupirkti planšetinių kompiuterių „HP ElitePad“ su „Microsoft“ operacine sistema „Windows 8“. Kiekvienas įrenginys mokyklai kainavo 741 dolerį.

Tačiau sprendimas nepasiteisino. Mokiniai ėmė skųstis, kad planšetiniai kompiuteriai neįsijungia, netikėtai „užmiega“, tuo tarpu planšetinių kompiuterių motininės plokštės staiga pradėjo gesti.

Mokyklos direktorius tėvams parašė laišką, kuriame buvo kalbama, jog „HP ElitePad“ tapo „tikra stichine nelaime“, o mokyklai neliko nieko kito, kaip tik grįžti prie popierinių vadovėlių.

Šiuo metu kompanijos HP ekspertai bando išsiaiškinti problemos priežastis, tačiau kol kas  neaišku, kada planšetiniai kompiuteriai vėl galėtų užimti savo vietą švietimo sistemoje.

Mokykla apie 18 mėnesių ieškojo įrenginio, kuris idealiai tiktų mokiniams: su tekstų procesoriumi, pakankamu kiekiu atminties ir t.t. Ir kol sprendimai su „Windows 8“ kenčia nuo panašių problemų, didžioji dalis švietimo įstaigų renkasi „Apple iPad“: planšetinio kompiuterio dalis šiame segmente sudaro apie 94 procentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius