Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko tikėtis iš svarbaus „Windows 10“ metinio atnaujinimo?

Praėjo beveik dveji metai nuo to laiko, kai „Microsoft“ pristatė „Windows 10“ ir tai reiškia du dalykus. Pirma, vartotojus greitai pasieks operacinės sistemos atnaujinimas su „Cortana“, naršyklės „Edge“ ir kitais patobulinimais. Antra, liko vos mėnuo, kol baigsis bendrovės pasiūlymas metams „Windows 10“ įsidiegti nemokamai, rašo BBC.
Windows 10
Windows 10 / Scanpix nuotr.
Temos: 1 windows 10

Po to „Windows 10“ įdiegimas kainuos 119 dolerių. „Microsoft“ teigia, kad operacinė sistema jau įdiegta 350 mln. įrenginių.

Jubiliejinis atnaujinimas bus išleistas rugpjūčio antrąją ir jame bus nemažai naujovių. Šiais metais „Cortana“ tapo vis svarbesne „Windows 10“ dalimi, ir po atnaujinimo ji bus dar svarbesnė.

„Windows 10“ įrenginiuose ji bus aktyvi ir esant užrakintam ekranui, tad norint įjungti virtualią asistentę nebereiks prisijungti prie savo paskyros. Tai sutaupys laiko, tačiau idėja nėra nauja – tą patį jau gali padaryti „Google“ ir „Siri“ „Android“ ir „iOS“ įrenginiuose.

Atnaujinimų sulauks ir „Windows Ink“. Nuo šiol tam, kad naudotumėtės el. rašikliu taip pat nereikės atrakinti įrenginio. Paspaudus el.rašiklio mygtuką ant ekrano bus galima piešti iškart.

Daugiau panaudojimo būdų turės ir „Windows Hello“. Iki šiol „Hello“ galėjo priregistruoti jus prie „Windows 10“ įrenginio sistemai atpažinus jūsų veidą ar pirštų atspaudą.

Dabar „Microsoft“ žada praplėsti šias galimybes iki tinklalapių. Pavyzdžiui, ateityje bus galima prie savo mėgstamo tinklalapio prisiregistruoti naudojant vien savo veidą, o ne slaptažodį.

Ši funkcija veiks „Edge“ naršyklėje, o kad ją įgyvendintų, tinklalapių kūrėjai turės įtraukti trumpą kodą. Tiesa, kol funkcija bus įdiegta tinklalapiuose, praeis laiko.

„Microsoft Edge“ naršyklė bus atnaujinta taip, kad naudotų mažiau energijos ir atminties.

„Windows Defender“ po atnaujinimo vartotojams leis iš anksto nustatyti automatinius ir periodinius skenavimus ir gauti pranešimus apie grėsmes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius