-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kurios technologijų kompanijos inovacijoms išleidžia daugiausiai?

„Intel“ vadovas Paulas Otellinis lapkričio pradžioje vykusioje konferencijoje pasakė: „Kompiuterinės technologijos patirs didžiulį perversmą, kokio nebuvo matyti nuo asmeninio kompiuterio atsiradimo. Per ateinantį dešimtmetį inovacijų skaičius bus toks, koks buvo per pastaruosius tris dešimtmečius.“
Svetainė FWD.lt vienija apie informacines technologijas rašančius tinklaraštininkus.
Informacinės technologijos / 123rf nuotr., „15min“ montažas

Nuo 2005-ųjų mikroprocesorių gamybos bendrovei vadovaujantis Paulas neklysta. Jo bendrovė, kaip netrukus pamatysite, yra tarp daugiausiai investuojančių į inovacijas.

Viena aišku – inovacijų sparta didės, nes investicijos į jas auga labai sparčiai. Šiandien nusprendėme supažinti vartotojus su dešimt daugiausiai inovacijoms išleidžiančių bendrovių. Skaičiai stulbinantys.

10 vieta – „Apple“ (2,43 mlrd. JAV dolerių)

Ši bendrovė garsi tuo, jog apie savo būsimas inovacijas nieko nekalba, kol produktas nepasirodo rinkoje viešai. Prieš mirtį Steve‘as Jobsas savo biografui prasitarė, kad „Apple“ sugalvojo, kaip integruoti TV prie esamų bendrovės produktų. Manoma, kad šis produktas turėtų pasirodyti iki 2013 metų.

9 vieta – „Amazon“ (2,57 mlrd. JAV dolerių)

Kai „Amazon“ pristatė savo naujausią planšetę „Kindle Fire“, rinkos analitikai spėliojo, kad šis produktas atsirieks savo dalį ir sugebės konkuruoti su „Apple iPad“. Viena iš potencialių sėkmės priežasčių yra jos kaina, kuri siekia vos 199 dolerių, t.y. daugiau nei dvigubai pigiau už paprasčiausią „iPad“ modelį.

8 vieta – „Qualcomm“ (2,82 mlrd. JAV dolerių)

GPS imtuvai yra tarytum gidas žmonėms, peržengusiems namų duris. Tačiau bendrovė nusprendė pasukti ir priešingu keliu. Šiuo metu ji kuria mobiliąją aplikaciją, kuri leis žmonėms susigaudyti ir vidinėse patalpose, pvz. oro uostuose ar ligoninėse. Pagaliau nereikės blaškytis ieškant tualeto.

7 vieta – „Hewlett-Packard“ (3,24 mlrd. JAV dolerių)

Birželį bendrovė buvo paduota į teismą dėl savo naujausios inovacijos. Kalbu apie nešiojamus laikrodžius, kurie, be laiko, taip pat rodo ir žmogaus kraujospūdį bei automatiškai išsiunčia šią informaciją gydytojams. Vos tik kraujospūdis peržengia tam tikrą ribą, gydytojai tai iš karto sužino.

6 vieta – „Oracle“ (4,47 mlrd. JAV dolerių)

Šių metų spalį bendrovė rinkai pristatė daugiau nei šimtą verslo aplikacijų rinkinį, kuris pavadintas „Oracle Fusion“ vardu. Inovacijų komanda šį rinkinį kūrė daugiau nei šešerius metus. Jis leidžia tuo pačiu metu kontroliuoti pardavimus, finansus, darbuotojus, atsargas ir atlikti kitas užduotis.

5 vieta – „Google“ (4,92 mlrd. JAV dolerių)

Nors dauguma mano, kad „Google“ ir toliau yra ištikima savo pagrindiniam verslui – paieškos sistemoms, arba bent jau internetui, iš tiesų „Google“ užmojai daug platesni. Didžiąją dalį pinigų ji išleidžia kurdama atsinaujinančią energiją. Vienas tokių projektų – RE.

4 vieta – „Cisco“ (5,82 mlrd. JAV dolerių)

Mums, Lietuvos vartotojams, mažiau žinoma šios bendrovės veikla. Ji kuria ir pardavinėja tinklo bei duomenų perdavimo ir telekomunikacijų įrangą. Neseniai bendrovė pranešė sukūrusi maršrutizatorių (angl. router), prie kurio galės prisijungti iki 10 tūkst. vartotojų.

3 vieta – IBM (6,28 mlrd. JAV dolerių)

Rugpjūtį IBM pristatė naujos kartos kompiuterio procesorių, kuris sugeba mokytis pats, t.y. geba suvokti, suprasti ir atitinkamai reaguoti. Šie kompiuteriai bus vadinami semantiniais, nes sugebės atrasti koreliacijas, sukurti hipotezes ir prisiminti savo veiksmų pasekmes. Žmogaus smegenims prilygstantis įrenginys!

2 vieta – „Intel“ (7,71 mlrd. JAV dolerių)

Mokslininkų grupė šioje bendrovėje inicijavo projektą pavadinimu „Rytojaus projektas“ (angl. „Tomorrow Project“). Juo bus siekiama suvokti platesnę kompiuterijos įtaką žmogui atskirai ir žmonijai apskritai. Bendrovės futuristas Brianas Davidas Johnsonas teigia: „Kompiuteriai yra mūsų kišenėse, televizijoje ir ant kambario sienų.“

1 vieta – „Microsoft“ (9,18 mlrd. JAV dolerių)

Pastaruosius metus milžinė „Microsoft“ didžiausią dėmesį skiria „Kinect“ technologijai. Rugsėjį bendrovė pranešė kurianti „Holodesk“, su kuria galėsime pasijusti kaip per filmą „Star Trek“, ir realybėje žaisti virtualų žaidimą. Vartotojai, būdami savo kambaryje, galės rankomis paimti ir perkelti tam tikrus objektus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius