-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 02 26 /19:31

Legenda prikelta: pristatyta atnaujinta „Nokia 3310“, kurios baterija laikys net 10 kartų ilgiau

Telefonu–tarakonu, dinozauru ir nesunaikinamuoju vadinamas „Nokia“ modelis sugrįžta. Barselonoje pristatyta nauja vieno iš populiariausių pasaulyje telefonų – dar 2000 metais pradėto gaminti „Nokia 3310“ – versija.
Naujoji „Nokia 3310“
Naujasis „Nokia 3310“ / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Teisę prekiauti „Nokia“ ženklu pažymėtus telefonus įsigijusi bendrovė HMD Barselonoje vyksiančioje didžiausioje mobiliųjų technologijų parodoje „Mobile World Congress“ (MWC) pristatė naują „Nokia 3310“ veidą.

Naujoji „Nokia“ nebus vadinama išmaniuoju telefonu – su šiuo modeliu interneto ryšiu bus galima naudotis tik ribotai, rašo BBC.

Jis jungsis ne prie 3G ar 4G ryšio, o prie 2.5G. Operacinė sistema šiuose telefonuose bus S30+ – su ja bus galima naršyti internete, tačiau programėlių pasirinkimas jai bus žymiai mažesnis nei „Android“ ar „iOS“ vartotojams.

3310 taip pat negalės pasigirti puikia kamera – ji tebus 2 megapikselių raiškos.

Tačiau trūkumus atpirks neįtikėtinai ilgai veikianti baterija. HMD skelbia, kad 1,200mAh baterijos budėjimo laikas bus net 31 diena (triskart ilgiau nei originaliajame modelyje). Pokalbio režimo ji galės veikti 22 valandas. Tai – net 10 kartų ilgiau nei 2000 metais, kai buvo pristatytas pirmasis 3310 modelis.

Klausant MP3 muzikos telefonu bus galima naudotis 51 valandą, FM radijo – 39-ias.

Telefono kaina bus 49 eurai.

„Tai tarsi skaitmeninė detoksikacija arba atostogų telefonas, – prieš pristatymą BBC sakė HMD vadovas Arto Nummela. – Jeigu nori iš dalies atsijungti, bet vis tiek nori turėti kažkokį ryšį, tai puikus sprendimas.“

Taip pat turėtų nudžiuginti faktas, kad visuose naujuose modeliuose yra įdiegtas legendinis „Gyvatėlės“ žaidimas.

Skelbiama, kad telefono kaina bus 49 eurai. Įsigyti jį bus galima jau antrąjį šių metų ketvirtį.

Legendinis telefonas

Originaliųjų „Nokia 3310“ pasaulyje buvo parduoti 126 milijonai – populiariausių istorijoje telefonų sąraše jis užima 12 poziciją.

Modelis 3310 buvo tikrų tikriausias telefonų pasaulio tarakonas (tas, kurio net ir atominės bombos sprogimas nenužudo) – su juo pagal daugelį parametrų negali lygintis joks išmanusis įrenginys, o pagal kai kuriuos kriterijus sunku būtų galima rasti jam lygių ir mygtukinių telefonų pasaulyje.

„Nokia 3310“ kultinio įrenginio reputaciją užsitarnavo dėl daugelio priežasčių: jo akumuliatorius veikė labai ilgai, o pats telefonas buvo itin atsparus aplinkos poveikiui – naudotojai jį vadino „nesunaikinamu“. Plačiau apie kultinio telefono pranašumus skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius