-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„LG G Flex 2“ – telefonas, kuris nebijo nei lankstymo, nei smulkių įbrėžimų

Išmanieji telefonai vienas nuo kito skiriasi forma, dizainu, ekrano raiška ir krūva techninių parametrų, tačiau tik nedaugelis modelių iškyla iš pilkos masės ir turi ką nors unikalaus, ir kartu naudingo. Naujame „LG G Flex 2“ Pietų Korėjos gamintojui kaip tik ir pavyko išsiskirti, kartu išsprendžiant iškart net keletą problemų.
LG G Flex 2
LG G Flex 2 / Pauliaus Grinkevičiaus nuotr.

Nors „LG G Flex 2“ nebuvo oficiali Barselonoje vykusios parodos „Mobile World Congress“ naujiena – jis pristatytas sausį parodoje CES Las Vegase, – susidomėjimas įrenginiu buvo ne ką mažesnis, nei šįmet pristatytu „LG Watch Urbane“ laikrodžiu. LG – jau antrasis Pietų Korėjos įmonės telefonas lenktu ekranu.

Lenkta telefono forma turi dar vieną privalumą – kad ir kuriuo kampu telefonas nukristų ant žemės, ekranas jos nepalies

Kaip ir sufleruoja pavadinimas (Flex liet. – lankstyti), LG telefonas išsiskirs nestandartine lenkta forma, kuri, anot LG, turi net keletą praktinių pritaikymo būdų. Be to, kad lenktas telefonas yra elastingas ir patogiai telpa į galinę kišenę, dėl lenktos formos mikrofonas telefoną pridėjus prie ausies atsiduria arčiau burnos, todėl pašnekovai jus girdės geriau. LG taip pat tikina, kad dėl lenktos formos jį dar patogiau lankyti rankose.

Lenkta telefono forma turi dar vieną privalumą – kad ir kuriuo kampu telefonas nukristų ant žemės, ekranas jos nepalies, o dėl elastingumo smūgis nebus toks stiprus, taigi tokiu būdu ir telefono ekranas bus papildomai apsaugotas.

Dar viena unikali telefono savybė yra jo korpuso gamyboje panaudotos medžiagos – LG telefono korpusą padengė tankiu molekulių apvalkalu, kuris nuo pirmos kartos telefono buvo dar patobulintas.

Dabar ant telefono atsirandantys įbrėžimai užgyja per dešimt sekundžių. Kaip tai veikia, Barselonoje buvo demonstruojama braižant telefono korpusą nedideliu šepetėliu metaliniais šereliais – atsiradę įbrėžimai ant korpuso akimirksniu išnykdavo. Technologija išties įspūdinga ir telefoną galės apsaugoti nuo raktų ar panašių įbrėžimų, tačiau jei telefonu kur nors prabrauksite stipriau arba numesite ant žemės, apsauginis sluoksnis nepadės.

Pirmasis „LG G Flex“ modelis turėjo 6 colių ekraną ir buvo kritikuojamas dėl to, kad yra per didelis. LG atsižvelgė į pastabas ir ekraną sumažino iki 5,5 colio, todėl telefonas patogiau telpa į rankas, o „Gorilla Glass 3“ apsaugoto ekrano raiška bus jau Full HD (1080 p).

„LG G Flex 2“ turi aštuonių branduolių 64 bitų „Quacom Sanpdragon 810“ procesorių ir, priklausomai nuo rinkos, turės 2 arba 3 RAM operatyviosios atminties. Vidinės atminties, priklausomai nuo modelio, bus 16 arba 32 gigabaitai su galimybe praplėsti iki 128 gigabaitų.

Telefone baterija nuo 3,5 tūkst. buvo sumažinta iki 3 tūkstančių, tačiau vargu ar dėl tokios vis dar solidžios talpos galima burnoti.

Ir, žinoma, „LG G Flex 2 “ turės naujausią „Android Lollipop 5.0“ operacinę sistemą.

„LG G Flex“ kamera turi tokias pat savybes, kaip ir kitas sėkmingas Pietų Korėjos modelis „LG G 3“ ir turi optinio stabilizavimo funkciją bei lazerinį autofokusavimą. Galinė telefono kamera turės 13, o priekinė – 2 megapikselius. Įdomi kameros funkcija – ji atpažįsta gestus, tad jei prieš save iškelsite du pirštus ar atkišite delną, ji automatiškai padarys asmenukę.

Šis įdomus nestandartinis modelis, kuriuo jau prekiaujama Pietų Korėjoje, turėtų kainuoti 600 eurų ir Europą pasieks jau šį mėnesį. Tikimės jį išvysti ir Lietuvoje, tačiau apie prekybos datą kol kas neskelbiama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius