Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

LG G4 – išlenktas telefonas su odos kvapu (apžvalga)

Štai ir naujas „LG Electronics“ išmanus telefonas, kuris turi tą patį raiškų pirmtako ekraną, labai neišsiskiria sparta, tačiau pasižymi keliomis dizaino įdomybėmis – LG G4 pasidabinęs odine nugarėle ir yra truputį lenktas – tam, kad pašnekovas jus geriau girdėtų. Nors atnaujinimai, lyginant su LG G3, nėra dideli, bet jie labai taiklūs.
„LG G4“
„LG G4“ / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Trapi oda

LG G4 korpusas išlenktas – ne tiek, kiek „LG G – Flex“, – tačiau, anot gamintojų, ir mažo išlenkimo pakaks, kad balsas būtų girdimas geriau ir kad telefoną būtų patogiau laikyti galinėje kišenėje.

Vienintelis odinės nugarėlės trūkumas – ant odos atsiradę įbrėžimai matysis labiau nei ant plastiko ar metalo.

Kita su dizainu susijusi naujovė – galimybė rinktis odinę nugarėlę, kurią gaminant panaudota ir tikra oda. Dėl odinės nugarėlės telefoną rankose laikyti žymiai patogiau – net ir tuomet, kai rankos drėgnos, jis neslysta, o oda telefono korpuse ir atrodo kur kas gražiau nei plastikas.

Vienintelis odinės nugarėlės trūkumas – ant odos atsiradę įbrėžimai matysis labiau nei ant plastiko ar metalo. Jau po savaitės mano kišenėje su raktais pabuvojusio telefono odinis apvalkas keliose vietose atsilupo. Jei telefoną naudosite be dėklo, – o greičiausiai perkantys odinę versiją taip ir darys, – reikės saugoti.

LG modelis su odine nugarėle kainuoja 30 eurų daugiau, tačiau į telefono komplektaciją įeina ir plastikinis dangtelis. Pristatę LG G4 „LG Electronics“ pirmą kartą pasiūlė ir platų keičiamų dangtelių spalvų spektrą – odinę nugarėlę bus galima rinktis ir iš geltonos, melsvos ir kitų ne visai tradicinių spalvų.

„Dinozauras“ su keičiama baterija

Kaip ir įprasta „G“ serijai, visi LG valdymo mygtukai yra galinėje dalyje – šonuose nėra jokių mygtukų ar jungčių ( vietos microSD ir Sim kortelėms paslėptos po dangteliu), ir ranka prie tokio išdėstymo labai greitai pripranta.

LG G4 dydis išlieka toks patsn kaip ir pirmtako G3 – 5,5 colio. Jei jau pripratote prie vis didėjančių išmaniųjų telefonų ekranų, LG raiška tikrai nenuvils.

Tik išleistas G3 telefonas pasižymėjo itin aukšta rezoliucija – tuomet ji buvo aukščiausia iš didžiųjų gamintojų telefonų, kol pasirodė „Galaxy S6 “. G4 raiška tokia pat kaip ankstesnio modelio – Quad HD 1440 x 2560 ir 538 pikselių colyje tankis, ir vargu ar bereikia daugiau. Tiesa, yra šioks toks patobulinimas – LG teigia panaudojusi kvantinį IPS ekraną, kuris leis matyti geresnį kontrastą ir ryškesnes spalvas.

LG G4 įdiegta 3000 miliamperų baterija, kuri man vidutiniškai laikydavo vieną dieną. Palyginus su kitais mėgintais flagmanais, rezultatas vidutinis. Greitojo krovimo funkcijos LG G4 nėra, tačiau tai tebėra vienas iš nedaugelio naujų flagmanų, kuris turi keičiamą bateriją, tad norintiems iš telefono ilgesnio darbo laiko išeitis gali būti papildomas akumuliatorius.

LG G4 panaudotas „Qualcom Snapdraon 808“ šešių branduolių procesorius ir yra 3 GB operatyviosios atminties. Iš pradžių manyta, kad gamintojai pasirinks „Snapdragon 810“, tačiau pasigirdus kalboms apie perkaitimo problemas, tokio sprendimo atsisakyta. Ir, atrodo, LG neprašovė.

Darbui telefonu ir žaidimams šešių branduolių kombinacijos visiškai pakanka – dvi savaites pasinaudojęs telefonu didesnių nusiskundimų dėl spartos neturiu. Vienintelis minusas, kurį pastebėjau lygindamas su kitais telefonais – LG G4 prie interneto jungėsi ne taip sparčiai ir puslapius užkraudavo pastebimai lėčiau, nei, pavyzdžiui, „Huawei Ascend P8“.

Tačiau žaidimų telefone mėgėjai turės susitaikyti su kaitra – dvidešimt minučių pažaidus lenktynes telefonu jį jau galima naudoti ir kaip radiatorių.

Kamera – be priekaištų

Galinė kamera naujame LG telefone ir vėl turės lazerinio autofokusavimo ir optinio vaizdo stabilizavimo funkcijas, o megapikselių skaičius padidintas iki 16.

Galinė kamera naujame LG telefone ir vėl turės lazerinio autofokusavimo ir optinio vaizdo stabilizavimo funkcijas, o megapikselių skaičius padidintas iki 16. Kameros diafragma – f/1,8 – pati didžiausia iš naujausių išmaniųjų, kas teoriškai turėtų nulemti geresnės kokybės tamsoje darytas nuotraukas.

Išties, kamera man paliko labai gerą įspūdį ir man asmeniškai ji veikė geriausiai iš iki šiol mėgintų „Android“ telefonų – nuotraukos daromos greitai, kokybiškai, yra kontrastingos ir pakankamai ryškios fotografuojant prieblandoje.

Paprastai fotografijos gražiai atrodo daugumoje naujų telefonų, tačiau įkėlus į kompiuterį pasimato tikroji kokybė. O LG G4 nuotraukos ir kompiuteryje per daug nesiskiria.

Priekinė telefono kamera turi 8 megapikselius. Asmenukių mėgėjams turėtų patikti ir speciali funkcija, kuri leidžia asmenukes daryti gestu – iškėlus rankos pirštus ir juos suspaudus į kumštį.

LG pasistengė sudominti ir profesionalios fotografijos mėgėjus – išplėstiniuose telefono kameros nustatymuose galima valdyti daug kitų parametrų, o nuotraukas daryti ir RAW formatu.

Verdiktas

LG G4 veikia su naujausia „Android Lollipop 5.1 operacine sistema, kurią LG nežymiai modifikavo. Telefone įdiegta keletas naujų smulkių „išmanių“ funkcijų, tarp kurių – automatiškai įjungiama muzika įdėjus ausinių kištuką (Tai reikia pasirinkti nustatymuose).

Patogus ir ekrano padalinimas į dvi dalis – tai leidžia vienu metu naršyti dviejose skirtingose programėlėse ar puslapiuose ir sutaupyti laiko. Čia dvigubo ekrano valdymas patogesnis nei, pavyzdžiui, naujuose „Samsung Galaxy“ serijos telefonuose.

LG G4 turi 32 GB vidinės atminties, iš kurių vartotojui pasiekiama maždaug 21 gigabaitas. Yra galimybė telefono atmintį praplėsti iki 128 gigabaitų.

Į komplektaciją, be kroviklio ir papildomo dangtelio, taip pat įeis ir ausinės, kurių apatinė dalis apsaugota specialiu apvalkalu, kad neįtrūktų guma.

Taigi turime solidų, patrauklaus dizaino ir pakankamai funkcionalų telefoną raiškiu ekranu. Giliau pasiknaisiojus galima prikibti dėl to, kad nėra pirštų atspaudų skaitytuvo ar greitojo krovimo funkcijos, bet pastarąjį trūkumą bent iš dalies atperka keičiama baterija.

Už naują LG G4 reikės pakloti maždaug 650 eurų, o su odine nugarėle – dar papildomai 30.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius