Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvis sukūrė aplikaciją, kuri tėvams leis matyti, ką darželyje veikia vaikai

Lietuvos darželiams pristatytas naujas įrankis – aplikacija „Kindervibe“, kuri tėvams leis gauti informaciją apie vaikų elgesį darželiuose, matyti apibendrintus duomenis apie vaiko mitybos, miego ir kitus įpročius. Idėjos sumanytojas Mindaugas Mizaras artimiausiu metu programėlę žada pristatyti ir kitose šalyse.
Programėlė „Kindervibe“
Programėlė „Kindervibe“

„Pats vedu vaiką į darželį, iki šiol ten buvo naudojamos knygutės. Tėvai skaito knygutes ir informaciją pamiršta, o įdomu sužinoti, kaip vaikui sekasi. Kai vaiko paklausi, jis sako, kad nieko įdomaus, nors iš tiesų diena galbūt buvo įdomi. Idėja kilo iš praktinės patirties, kad informacija apie vaiką būtų pasiekiama visada“, – pasakojo M.Mizaras.

Programėlė leidžia matyti dienos temą – ką tądien grupė veikia, pagrindinę informaciją apie vaiko įpročius – kiek ir ko vaikas valgė, kiek laiko miegojo, buvo lauke

„Kindervibe“ veikia taip: tėvai į telefonus įrašo aplikaciją, per kurią gauna svarbiausią informaciją iš darželio, o informaciją pildo auklėtojas. Programėlė leidžia matyti dienos temą – ką tądien grupė veikia, pagrindinę informaciją apie vaiko įpročius – kiek ir ko vaikas valgė, kiek laiko miegojo, buvo lauke, – auklėtojo telefonu darytas vaiko nuotraukas, o dienos pabaigoje gaunamas apibendrinimas.

Viena pagrindinių „Kindervibe“ funkcijų yra palengvinti komunikaciją taip tėvų ir darželio darbuotojų, taigi tėvai gali parašyti darželio auklėtojams, administracijai ar kitiems grupės tėvams.

Specialus algoritmas taip pat padės sekti vaiko mokymosi ir raidos progresą.

„Aplikacija supranta, kiek vaikui metų – yra sąrašas, ką vaikas turi gebėti, – pasakojo M.Mizaras. – Pavyzdžiui, mano vaikui ketveri metai, jis turi mokėti skaičiuoti iki 30. Jei jis skaičiuoti nemoka, auklėtoja tai pažymi ir tėvai žino, kad vaikui reikia padirbėti. Yra ir analizės modulis, kuris išveda vidurkius apie tai, kiek vaikas per metus valgė ar miegojo.“

„Kindervibe“ aplikacija
Taip atrodo „Kindervibe“ vartotojo aplinka

Pirmieji naująjį įrankį pradėjo naudoti dr. Austėjos Landsbergienės įkurtas ikimokyklinio ugdymo įstaigų tinklas „Vaikystės sodas“. Už naudojimąsi aplikacija darželiai moka mėnesinį mokestį, tėvams programa nemokama.

Taip atrodo „Kindervibe“ vartotojo aplinka
Taip atrodo „Kindervibe“ vartotojo aplinka

M.Mizaras sako, kad aplikacija patogi ir auklėtojams. Esą iš pradžių auklėtojai baiminasi, kad turės papildomo darbo registruodami duomenis, tačiau visi išbandę lieką patenkinti, nes programėlė knygelės pildymą ar kitus iki tol rankiniu būdu vestus duomenis leidžia paspartinti ir automatizuoti.

Iš viso į produkto kūrimą ir vystymą jau buvo investuota 50 tūkst. eurų, kurių dalis skirta plėtrai kitose rinkose. M.Mizaras tikina, kad analogiškų produktų, kurie būtų skirti tik mobiliai versijai, kaimyninėse šalyse nėra.

„Mūsų produktas yra skirtas tik išmaniems telefonams, nėra net internetinės versijos. Jei tėvai neturi telefono, gauna el. laišką su naujienomis, bet „Kindervibe“ yra pirmasis produktas, skirtas vien telefonams. Jaučiamės gerai – konkurencija nėra didelė, o potencialo produktui daug“, – aiškino M.Mizaras.

„Kindervibe“ veikia „Android“ ir „iOS“ platformose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius