Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviškas lazeris pripažintas vienu iš pažangiausių pasaulyje

Lietuvos lazerinių technologijų bendrovė „Ekspla“ pateko tarp geriausių moksliniams tyrimams skirtų lazerių kūrėjų. Bendrovės sukurtas lazeris „NT200“ prestižiniuose apdovanojimuose „Prism Awards for Photonics Innovation“ įvertintas kaip vienas iš pažangiausių fotonikos gaminių pasaulyje 2010 m. Tai – pirmas kartas, kai Lietuvos lazerių gamintojas yra nominuotas tokiam tarptautiniam apdovanojimui.
„Eksplos“ lazeris
„Eksplos“ lazeris / „Eksplos“ nuotr.

„Mediaforma“ išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad dar vienas naujas „Eksplos“ lazeris yra panaudotas ir vienos Jungtinių Valstijų bendrovės įrenginyje, kuris tarp trijų geriausių gaminių pateko kitoje, itin tiksliems matavimams skirtų fotonikos produktų, nominacijoje.

„Ypatingas dėmesys mūsų naujiems produktams – tai aukštas ne tik mūsų bendrovės, bet ir visos Lietuvos lazerių pramonės ir mokslo įvertinimas. Pasaulinėje šviesos technologijų rinkoje yra didžiulė konkurencija, todėl su didžiųjų šalių kompanijomis sėkmingai varžytis galime tik kurdami unikalius produktus“, – teigia bendrovės „Ekspla“ generalinis direktorius Kęstutis Jasiūnas.

Bendrovės „Ekspla“ sukurtą ir gaminamą lazerį „NT200“ ekspertų komisija įvertino kaip vieną iš trijų geriausių mokslui skirtų lazerių. Pasak K. Jasiūno, „NT200“ lazeris yra pirmasis pasaulyje kilohercinis derinamojo bangos ilgio lazeris. „Pasaulinėje rinkoje naujasis lazeris buvo pristatytas 2009 m. ir iš karto sulaukė didelio susidomėjimo tarp užsienio mokslininkų. Jį jau yra įsigiję klientai iš JAV, Japonijos, Šveicarijos, Pietų Korėjos“, – teigia K. Jasiūnas.

Dėl geriausiojo vardo apdovanojimuose lietuvių gaminys varžysis su JAV bendrovės ir Kanados bendrovės kartu su Europos pietų observatorija sukurtais prietaisais.

Apdovanojimais „Prism Awards for Photonics Innovation“ siekiama pagerbti bendroves, sukūrusias inovatyviausias šviesos technologijas ir pažangiausius produktus. Šiais metais vertinimo komisiją sudaro 18 garsių fotonikos ekspertų, tarp jų – mokslininkai iš Mičigano technologijos instituto, JAV oro pajėgų, kitų garsių užsienio mokslo centrų. Baigiamasis apdovanojimų renginys vyks 2011 m. sausį San Franciske (JAV). Jame bus paskelbti geriausi kiekvienos kategorijos produktai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius