Lietuvių Čikagoje įsteigta įmonė Vilniuje samdys po 100 specialistų kasmet

Čikagoje (JAV) kauniečių įsteigta programavimo paslaugų bendrovė „Devbridge Group” sostinėje atvėrė naujas erdves Lietuvos programuotojams. Jose įsikurs per 200 aukščiausios IT kvalifikacijos šalies specialistų ir jaunus programavimo talentus ugdanti „Sourcery” akademija, tačiau įmonės apetitas darbuotojams toks didelis, kad jau kitais metais gali tekti atidarinėti dar vieną biurą.
„Devbridge Group” biuro atidarymas
„Devbridge Group” biuro atidarymas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atidarymą oficialiai paskelbė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius ir „Devbridge Group” prezidentas Aurimas Adomavičius, kuris pernai LR Prezidentūroje atsiėmė Globalios Lietuvos apdovanojimą už investicijų pritraukimą į Lietuvą.

A.Adomavičius atidarymo metu pareiškė, kad šio biuro atidarymas – tik vienas iš daugelio numatytų ir šią procedūrą gali tekti kartoti kasmet, mat įmonės plėtros planai yra labai ambicingi. „Devbridge Group“ ketina kasmet sukurti po 100 darbo vietų ir po 3-4 metų išsiplėsti iki 500-600 darbuotojų.

Aiškindamas, kodėl jų įmonei taip lengva pritraukti naujus darbuotojus, A.Adomavičius sakė: „Aš esu įsitikinęs, kad mūsų marškinėliai patys gražiausi, bet manau, tai tik viena iš priežasčių. Viskas susideda į tą darbą kurį atliekame – mūsų projektai yra strateginio, pasaulinio lygio. Pati svarbiausia priežastis, kuri suburia aukščiausio lygio specialistus – kad visi turi laisvę daryti savo sprendimus projekto lygyje. Esu įsitikinęs, kad Lietuvoje neegzistuoja nė viena organizacija, kur turėtų tokią laisvę ir tokį žinių ir kompleksiškumo gylį“.

Dėkodamas merui ir susirinkusiems svečiams, A.Adomavičius akcentavo, kad Vilnius pasirinktas ne atsitiktinai – įmonė itin vertina Lietuvos darbo kultūrą ir profesionalumą, o sostinėje šiuo metu susitelkę daug rimtų specialistų.

Vilniaus biuro atidarymo proga, iš Čikagos į Lietuvą atvyko „Devbridge Group” valdyba ir strateginiai įmonės partneriai – „Grainger“, kuriems įmonės specialistai kuria strateginės svarbos e-komercijos platformą. „Grainger“ užima 285 poziciją „Fortune“ 500 reitinge ir konkuruoja su „Amazon”.

Naujasis biuras oficialiai paskelbtas atidarytu, kai Vilniaus meras ir „Devbridge Group” vadovai Martynas Stašaitis ir Viktoras Gurgždys “nulaužė” ceremonijos atidarymo kodą.

Renginio metu pristatyta ir dar viena naujiena – tris metus Kaune veikusi „Devbridge Group” įsteigta „Sourcery” akademija, pirmą kartą duris atvers ir sostinės programavimo studentams.

Du kartus per metus organizuojami trijų mėnesių trukmės kursai yra nemokami ir priima tik po 20 geriausiai atrankos testą išlaikiusių studentų. Kaune kaskart stojamųjų užduotį laikyti susirenka 150-200 studentų.

„Mokymasis yra neatsiejama mūsų veiklos dalis. Mes keliame aukštus reikalavimus savo specialistams, todėl jaučiame didelę atsakomybę edukuoti esamus ir potencialius darbuotojus, kurie šiuo metu gal dar tik pradeda programavimo studijas“, – akademijos tikslus pristatė „Devbridge Group” viceprezidentas Viktoras Gurgždys.

„Devbridge Group” veiklą pradėjo 2008 m. Čikagoje, kai penki lietuvių programuotojai čia įkūrė pirmąjį ofisą. Sėkmingas startas ir ambicingi projektai leido įtvirtinti įmonės pozicijas JAV rinkoje ir padiktavo tolesnę plėtrą. Įmonė ketvirtus metus iš eilės patenka į amerikiečių verslo leidinio „INC.” rengiamą top 5000 sparčiausiai augančių privačių JAV kompanijų sąrašą (pastaroji pozicija – 1072). „Devbridge Group” šiuo metu sudaro 240 darbuotojų, kurie pasiskirstę Čikagos, Toronto, Kauno ir Vilniaus padaliniuose, rašoma pranešime spaudai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius