-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių komanda laimėjo tarptautinį el. sporto turnyrą „Wildcard“, ruošiasi „League of Legends“ pasaulio finalui

Nors užsienyje Lietuvos vardas būna linksniuojamas gana retai, tačiau mūsų sportininkai toliau nepailsdami pluša ir verčia užsienio komentatorius vis dažniau laužyti liežuvį ir tarti žodį „Lithuania“. Mūsų krepšininkai aukščiausio lygio – niekas su tuo nedrįstų ginčytis, tačiau pamažu kyla nauja disciplina, kurioje Lietuva gali pasiekti daug. Lietuvos komanda GamingGear.eu nepaliauja stebinti pasaulinės el. sporto scenos ir demonstruoja pasaulinio lygio rezultatus.
Lietuvos komanda GamingGear.eu laimėjo Vokietijoje vykusį tarptautinį „Wildcard“ turnyrą
Lietuvos komanda GamingGear.eu laimėjo Vokietijoje vykusį tarptautinį „Wildcard“ turnyrą / „GamingGear“ nuotr.

Šį savaitgalį Vokietijoje vykusiame tarptautiniame „Wildcard“ turnyre Lietuvos komanda GamingGear.eu be didelių nesklandumų iškovojo pirmąją vietą ir teisę dalyvauti rugsėjo 15–spalio 4 dienomis vykstančiame pasaulio „League of Legends“ čempionate. Šiame, didžiausiame iki šiol vykusiame el. sporto renginyje, susigrums 14 geriausių el. sporto komandų iš viso pasaulio.

Be Lietuvos GamingGear.eu penketuko, turnyre taip pat pamatysime geriausius žaidėjus iš šiaurės Amerikos, Europos, Korėjos, pietryčių Azijos ir Kinijos. Visos 14 komandų yra aukščiausio lygio ir bus pasirengusios surengti nepamirštamą šou žiūrovams, kovodamos tarpusavyje dėl geriausios pasaulyje „League of Legends“ komandos vardo ir piniginio prizinio fondo, kuris siekia 2 milijonus JAV dolerių.

Čempionato organizatoriai tikisi bent patrigubinti praeitų metų renginio transliacijos žiūrovų rekordą, kuris siekė 8,2 mln. žmonių.

Atrankos turnyras neapsunkino

Vos prasidėjus tarptautiniam „Wildcard“ turnyrui, lietuvių komanda daugelio buvo nurašyta. Grupės varžybose lietuvių penketukas, kurį sudaro „GG Nbs“ (Laurynas Kisielius), „GG Alunir“ (Gediminas Navakauskis), „GG Mazzerin“ (Džiugas Repčys), „GG Deadlybrother“ (Edas Vasiliauskas) ir „GG Inspirro“ (Mykolas Morkūnas), pademonstravo, kad išankstinės prognozės nieko nereiškia ir pralaimėjo vos vieną dvikovą iš keturių. Pralaimėjimas buvo patirtas prieš favoritais laikytus Brazilijos „paiN Gaming“ komandą.

Patekę į pusfinalį, GamingGear.eu nesismulkino ir serijoje iki dviejų pergalių patiesė australų „Team Immunity“ komandą rezultatu 2–0. Finale, deja, teko nelaimė kovoti prieš tuos pačius „paiN Gaming“, tačiau lietuviai klaidų nebedarė ir „sausu“ rezultatu 2–0 laimėjo seriją, turnyrą bei teisę dalyvauti pasaulio čempionate Los Andžele.

Rašoma Lietuvos e. sporto istorija

GamingGear.eu yra pirmoji profesionali „League of Legends“ komanda, susidedanti tik iš lietuvių ir skinanti laurus pasaulinio lygio varžybose. Paprastų vaikinų būrelis, kurie jau yra tapę NVS ir Baltijos šalių čempionais, demonstruoja, kad Lietuvoje egzistuoja ne tik krepšinis ir plaukimas. Komandos pasiekimai verčia užsienyje tarti Lietuvos vardą ir rašo mūsų e. sporto istoriją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius