Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje pristatyti išmanieji telefonai su „Windows Phone 7“ operacine sistema (nuotraukos)

Trys kompanijos – LG, „Samsung“ ir HTC – trečiadienį Vilniuje pristatė išmaniuosius telefonus su naująja operacine sistema „Windows Phone 7“ (WP7).
HTC stendas
HTC stendas / „Microsoft“ nuotr.

Žurnalistams ir tinklaraštininkams skirtame renginyje pristatyti telefonai mažai kuo vieni nuo kitų skyrėsi – gamintojai pasistengė vieni kitiems nenusileisti ir telefonus aprūpino aukštesnės klasės technine įranga.

LG pristatė telefoną „LG Optimus 7“, kuris turi 1 GHz procesorių, 16 GB atminties ir 3,8 colio lietimui jautrų ekraną, kurio raiška siekia 480x800 taškų. Įrenginyje taip pat yra 5 mln. taškų fiksuojanti kamera su LED blykste.

„Microsoft“ nuotr./„Samsung Omnia 7“
„Microsoft“ nuotr./„Samsung Omnia 7“

„Samsung“ pristatytas telefonas „Omnia 7“ išsiskiria ryškiu 4 colių įstrižainės „Super AMOLED“ ekranu. Telefone įtaisytas 1 GHz procesorius, 8 GB vidinės atminties bei 5 mln. taškų raiškos kamera su LED blykste.

Kompanija HTC pristatė penkis modelius: HD7, „7 Mozart“, „7 Trophy“, „7 Pro“ ir „HTC7 Surround“. Tiesa, pastarasis pasirodys tik kitąmet ir bus skirtas tik JAV rinkai, todėl Lietuvoje jo nesulauksime.

Visų HTC modelių vienodus vidurius (1 GHz procesorius, 512 MB darbinės atminties, 8 GB atminties failams), tačiau kitos specifikacijos nežymiai skiriasi pagal tai, kokiam segmentui telefonas yra skirtas. Pavyzdžiui, HD7 orientuotas į pramogų mėgėjus, tad turi net 4,3 colio įstrižainės ekraną. „7 Mozart“ yra skirtas muzikos gerbėjams, tad jame įdiegti geresni garsiakalbiai bei 8 mln. taškų kamera (visuose kituose modeliuose – 5 mln. taškų). „7 Trophy“ skirtas žaidėjams, o „7 Pro“, matyt, visiems likusiems. Šis modelis turi mažiausią, 3,6 colio įstrižainės, ekraną, tačiau talpiausią elementą (1 500 mAh), todėl yra sunkiausias ir sveria 185 gramus. Be to, jame yra išslenkanti „qwerty“ klaviatūra.

Pati operacinė sistema WP7 yra šis tas naujo išmaniųjų telefonų rinkoje. Kitaip nei konkurentų, joje nėra įprasto darbalaukio ar įprasto programų meniu. Visa tai pakeitė „hub‘ai“. Paprastai kalbant, pasirinkęs kurį nors meniu punktą vartotojas nuvedamas į atitinkamą aplinką, savotišką „pailgą paveikslą“, tačiau telefono ekrane vienu metu rodoma tik jo dalis. Įsiminus „visą paveikslą“, slenkant jį į kairę ar dešinę pusę, galima rasti įvairius nustatymus ar meniu punktus.

WP7 yra įdiegtos visos svarbiausios programos (pradedant interneto naršykle, garso ir vaizdo įrašų peržiūros programomis, baigiant žemėlapiais), be to, daugiau programų galima atsisiųsti iš virtualios parduotuvės.

Pusvalandį pamaigius telefonus galiu pasakyti, kad man WP7 visai patiko. Minusas nebent tas, kad gavus tokį telefoną tektų vėl visko mokytis iš naujo – „kur tas, kur anas“. Be to, kol kas WP7 nėra lietuviškos klaviatūros. O šiaip viskas gražiai juda, mirga ir nuolat keičiasi...

Vis dėlto nuosprendžio skelbti neskubėsiu (juolab kad bandant telefonus nebuvo galima prisijungti prie interneto, tad pusė funkcijų atkrinta). Tačiau jau gavau išbandyti vieno gamintojo išmanųjį telefoną su WP7, tad vos jį nukankinsiu, papasakosiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius