Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos vaikai socialiniuose tinkluose dažniau už bendraamžius Europoje skelbia savo adresą ar telefoną

Lietuvos vaikai dažniau už bendraamžius kitose Europos šalyse skelbia savo adresą ar telefono numerį socialiniuose tinkluose internete – taip elgiasi 42 proc. 9–16 metų amžiaus mūsų šalies vaikų.
Vaikai prie kompiuterių
Vaikai prie kompiuterių / BFL nuotr.

Tai rodo Europos Komisijos (EK) užsakymu 25 Europos šalyse atlikta 25 tūkst. internetu besinaudojančių vaikų ir jų tėvų apklausa.

Vidutiniškai tarp apklausoje dalyvavusių Europos šalių tokius savo duomenis internetiniuose socialiniuose tinklalapiuose skelbia 12 proc. 9–12 metų vaikų ir 15 proc. 13–16 metų jaunuolių.

Apklausa atskleidė, kad 65 proc. 9–12 metų lietuvių yra susikūrę socialinio tinklalapio naudotojo profilį, tarp 13–16 metų amžiaus vaikų, besinaudojančių internetu, tokius profilius turi 85 proc.

Vidutiniškai tarp apklausoje dalyvavusių šalių gerokai mažiau nei Lietuvoje – 38 proc. – internetu besinaudojančių 9–13 metų vaikų yra užsiregistravę socialiniuose tinklalapiuose. Tarp vyresniųjų profilius turi susikūrę 77 proc.

Beveik trečdalio 9–16 metų lietuvių profiliai socialiniuose tinklalapiuose internete yra vieši, rodo interneto svetainėje lse.ac.uk paskelbti apklausos rezultatai.

Lietuva iš kitų šalių išsiskiria ir tuo, kad čia tėvai mažiausiai reguliuoja savo atžalų naudojimąsi socialiniais tinklalapiais – 83 proc. tėvų, kurių vaikai naudojasi internetu, visiškai neriboja naudojimo šiomis interneto svetainėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius